Koululaiskonferenssi 2021

pikkumangusti pallomeressä

Koululaiskonferenssi 2021

Korkeasaaressa on jo yli kymmenenä vuonna järjestetty keväisin osallistava ympäristökasvatustapahtuma yläkoulujen ja lukioiden edustajille. Tänä vuonna vallitsevien olosuhteiden johdosta tapahtuma järjestetään virtuaalisena to 22.4. ja pe 23.4.2021.
Tapahtumaan voi ilmoittautua mistä päin Suomea tahansa ja se on osallistujille maksuton.

Koululaiskonferenssissa kuullaan asiantuntijan alustus, on mahdollisuus esittää kysymyksiä, työstetään aihetta oman koulun porukan kesken työpajassa, esitellään työpajassa syntyneet viestit loppuseminaarissa ja annetaan rakentavaa ja kannustavaa palautetta muiden koulujen viesteille. Lounastauko on mukana ohjelmassa työpajatyöskentelyn lomassa. Virtuaalitapahtuma toteutetaan Teamsin välityksellä.

Ajankohdat ja teemat

Torstai 22.4. (7-8.lk): Jokainen eläin on tärkeä
Mitä eläin tarvitsee voidakseen hyvin? Kuinka eläimen hyvinvointia voidaan parantaa eläintarhassa, luonnossa tai kotona asuvalla lemmikillä?

Perjantai 23.4. (8.-9.lk & lukio): Me olemme kokonaisuus
Miten eläinten ja ihmisten terveys liittyvät toisiinsa? Miksi eläimistä voi levitä tauteja ihmisiin aina pandemioiksi asti ja millä keinoilla voisimme sen estää?

Ohjelma

9.00 liittyminen verkkotapahtumaan ja yhteyksien testaus
9.15 alkusanat, esittelyt ja yleiset ohjeistukset päivään
9.30 asiantuntijan alustus ja aikaa kysymyksille
10.15 – 12.45 työpajatyöskentely ja lounas koululla (tai etäyhteyksien päässä)
12.45 toiminnallinen loppuseminaari
14.15 loppusanat
14.30 tapahtuma päättyy

Kenelle tapahtuma sopii ja mitä se edellyttää opettajalta?

Kokoa koulustasi edustajaoppilaiden joukko, esimerkiksi ympäristöraatilaisia tai muita kiinnostuneita, koulun koronaohjeet huomioiden. Sopiva oppilasmäärä voisi olla esimerkiksi 5-10 oppilasta. Mikäli huhtikuussa opiskellaan lähikoulussa, järjestä ryhmälle jokin tila, jossa he voivat työskennellä koko tapahtuma-ajan ja jossa on toimiva Teams-yhteys kameroineen ja äänentoistoineen. Järjestä myös itsellesi

tai kollegallesi tilaisuus valvoa oppilaita ja ohjata heidän työpajatyöskentelyään. Korkeasaaren puolesta työpajatyöskentelyyn tulee ohjeistus ja taustatuki, mutta ei jatkuvaa työpajan ohjausta. Mikäli huhtikuussa ollaan etäkoulussa, mieti kanava, jota kautta ryhmä voi työskennellä yhdessä ohjauksessasi verkon välityksellä. Tapahtumaan liittyy myös pieni ennakkotehtävä.

Työpajassa tuotetaan viesti tai kannanotto koko muulle koululle konferenssipäivän aiheesta. Viestin voi toteuttaa esimerkiksi posterina tai someviestinä, tai jonain muuna vapaavalintaisena menetelmänä. Tarkoitus siis on, että edustajaoppilaiden kautta tapahtuman viesti saavuttaisi koko koulun. Saatamme julkaista joitakin viestejä myös Korkeasaaren nettisivuilla tai somessa, jos saamme siihen luvan. Viestit esitellään myös tapahtuman muille osallistujille loppuseminaarissa.

Ensisijaisesti yhdestä koulusta voi ilmoittaa ryhmän vain jompaankumpaan tapahtumapäivään, jotta mahdollisimman monesta koulusta pääsisi osallistujia mukaan. Jos tilaa jää tai tulee peruutuksia, voimme tarjota osallistumismahdollisuutta myös toiselle tapahtumapäivälle.

Oppilaiden nimiä tai muitakaan henkilötietoja ei tarvitse ilmoittaa meille etukäteen. Jos edustajaoppilasjoukon kokoonpanossa tulee tarve viime hetken muutoksille, voitte järjestää asian koululla parhaaksi katsomallanne tavalla.

Miten mukaan?

Ilmoittautumisaika on 17.3-9.4. ja tapahtuu nettilomakkeen kautta tällä sivulla. Vahvistamme ilmoittautumisen viimeistään 9.4. mennessä ja pyydämme koululta vahvistuksen osallistumisesta 13.4. mennessä. Ensisijaisesti yhdestä koulusta voi ilmoittaa ryhmän vain jompaan kumpaan tapahtumapäivään, jotta mahdollisimman monesta koulusta pääsisi osallistujia mukaan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä kouluja, joten perutut tai vahvistamatta jätetyt paikat jaetaan varasijalle jääneille. Jos tilaa jää tai tulee peruutuksia, voimme tarjota osallistumismahdollisuutta myös toiselle päivälle.

HUOM! Mukaan mahtuu vielä, erityisesti perjantaille!


  • Kerro myös, ovatko oppilaat samasta opetusryhmästä vai useammasta.

Lisätietoja tapahtumasta

opintoretket (at) korkeasaari.fi

Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje!