Koululaiskonferenssi 2022

amurinleopardi

Koululaiskonferenssi 2022

Korkeasaaressa on jo yli kymmenenä vuonna järjestetty keväisin osallistava ympäristökasvatustapahtuma yläkoulujen edustajille. Vuonna 2022 vallitsevien olosuhteiden johdosta tapahtuma järjestettiin toista kertaa virtuaalisena Teamsin välityksellä.

Koululaiskonferenssissa kuultiin asiantuntijan alustus, oli mahdollisuus esittää kysymyksiä, työstettiin aihetta oman koulun porukan kesken työpajassa, esiteltiin työpajassa syntyneet viestit loppuseminaarissa ja annettiin rakentavaa ja kannustavaa palautetta muiden koulujen viesteille

Amurinleopardia suojelemalla edistetään luonnon monimuotoisuutta

Torstai 17.3.2022 (7-9.lk)

Miksi yksittäisen eläinlajin suojelu on tärkeää? Millä keinoin eläinlajeja voidaan suojella? Millaisia haasteita suojeluhankkeisiin voi liittyä? Miten voi omassa elämässään edistää luonnon monimuotoisuutta? – Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia päivän aikana.

Asiantuntijana Korkeasaaren ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo.

Taustatietoa amurinleopardista ja sen suojelusta Korkeasaaren AMUR-sivuilla.
Kuvia amurinleopardista Korkeasaaren kuvapankissa.

Oppilastyöt

Ounasrinteen peruskoulu, Rovaniemi
Ounasrinteen koulun taiteellisesti tyylikäs juliste on suunniteltu erityisesti koulun nuoremmille oppilaille, ja julisteeseen kiinnitetty karvainen kolmiulotteinen leopardin häntä toimii varmasti hyvänä katseen- ja huomionvangitsijana. Aiheesta on tarkoitus pitää myös koko koulun yhteinen aamunavaus.

Hauhon Yhtenäiskoulu, Hauho
Hauhon yhtenäiskoulu ideoi vuosikalenterin, jossa esitellään joka kuukausi jokin uhanalainen eläinlaji kuvan ja mielenkiintoisten faktojen kera. Kalenteri suunniteltiin sijoitettavaksi ensi lukuvuonna jokaiseen koulun luokkaan, ja siihen aiotaan merkitä myös oman koulun tärkeät päivämäärät vuoden varrella.

Pasilan peruskoulu, Helsinki
Pasilan peruskoulun julisteessa nostettiin lyhyesti päivän aikana opittuja asioita amurinleopardista ja suojelusta, ja suunniteltiin tehtäväksi Kahoot-visa, jolla opittuja tietoja voidaan testata kaikissa koulun viikoittain tapaavissa kotiryhmien tuokioissa.

Vehkojan koulu, Hyvinkää
Vehkojan koulun 3-osaisessa projektissa aihetta käsiteltiin nerokkaasti kolmella toisiaan täydentävällä tavalla: amurinleopardin uhanalaisuuden syitä ja suojelukeinoja esitellään aula-TV:ssä pyörivällä tietoiskulla, konkreettisia vaikuttamisen keinoja kerrotaan julisteissa koulun käytävillä ja aihetta lähestytään myös huumorin keinoin koulun vessoihin tulevilla julisteilla.
Vehkojan koulun projektiesittely

Espoonlahden koulu, Espoo
Espoonlahden koulun instagram-tilille on tulossa ajatuksia herättävä ja tietoisuutta lisäävä infokooste ja mahdollisesti useampiosainen juttusarja aiheesta.

 

 

Lisätietoja tapahtumasta

tapahtumat (at) korkeasaari.fi

Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje!