Mielikuvitusmatka Silli Saukon luokse

saukko

Mielikuvitusmatka Silli Saukon luokse

Silli Saukko asuu kaukana metsän kätköissä – siellä missä puut kurkottavat korkealle ja sammal peittää kiviä ja kantoja. Metsän poikki kulkee kapea, mutkitteleva polku, joka vie suoraan Sillin luokse. Polku on niin piilossa katseilta, että vain harva sen huomaa. Sieltä se kuitenkin löytyy, pyöreän pensaan ja kulmikkaan kiven välistä. Lähdetään matkaan!

Askel askeleelta kuljemme läpi sankan metsän. Lopulta edessä näkyy jykevä tammi ja kirkkaana soliseva puro. Olemme tulleet Silli Saukon kotipihaan. Mitä kaikkea näet pihassa? Miltä siellä tuoksuu? Mitä ääniä kuulet?

Silli kiiruhtaa tervehtimään ja haistelee sinua viiksikarvat tutisten. Sen kuononpää kutittaa kättäsi hassusti. Miltä Silli Saukko näyttää? Koska olemme mielikuvitusmatkalla, voimme koskettaa varovasti Sillin turkkia. Miltä se tuntuu?

Silli loikkii puron luokse ja pulahtaa sen syvyyksiin. Mennään mukaan! Miltä vesi tuntuu? Miltä veden alla näyttää? Silli pyörii ja kieppuu vedessä – se haluaa leikkiä kanssasi! Millaisia vesileikkejä keksitte leikkiä?

Sukelletaan Sillin kanssa pohjaan asti. Sillin maha jo mouruaa nälästä ja se haluaisi löytää maukkaan kalan. Löydätkö sinä herkkukalan Sillille? Mistä se löytyy? Silli nappaa hopeanhohtoisen kalan tiukasti suuhunsa ja ponkaisee pinnalle. Noustaan yhdessä kivelle maiskuttelemaan kala-ateria. Miltä se maistuu?

Mennään vielä tutustumaan vanhaan tammeen ja kaikkiin olentoihin, jotka asuvat sen suojissa. Millaisia eläimiä näet? Juurten alla pilkottaa pieni kolo. Silli pujahtaa siitä sisään ja kutsuu sinutkin mukaan. Kurkataan sisälle! Mitä kaikkea pesästä löytyy?

On tullut aika hyvästellä Silli ja kotipihan tammivanhus. Kömmitään ulos pesästä ja jätetään pieni Silli nukkumaan pesän lämpöön. Silli vilkuttaa meille hyvästiksi ja toivottaa sinut tervetulleeksi toistekin. Nähdään taas, Silli Saukko!

Varhaiskasvatuksen saukkosivut