Marokon berberiapinat tarvitsevat apuasi!

mongolianvillihevonen

Marokon berberiapinat tarvitsevat apuasi!

Uhanalaisia berberiapinoita elää Marokon ja Algerian vuoristoseuduilla. Vuosittain satoja apinanpoikasia riistetään perhelaumoistaan, ja arviolta 200 nuorta apinaa salakuljetetaan Afrikasta Eurooppaan. Ne myydään lemmikeiksi tai niitä käytetään rahan ansaitsemiseen turistikohteissa.

Barbary Macaque Awareness and Conservation (BMAC) -kansalaisjärjestö työskentelee Marokossa berberiapinoiden auttamiseksi. Korkeasaari on tukenut järjestön toimintaa vuodesta 2016. Lokakuussa 2019 lähetimme kuraattorimme Hanna-Maijan suojelutiimin avuksi kenttätyöhön.

Auta apinoita, osallistu keräykseen!


Vuoden 2019 loppuun mennessä tavoitteemme on kerätä berberiapinoiden suojeluun vähintään 3 000 euroa, jolla maksetaan yhden BMAC:in kenttätyöntekijän, Mohamed Chitwanin, vuosipalkka sekä työntekoon tarvittavia varusteita. Lahjoitushaasteessa on tällä hetkellä kasassa jo 1 500 euroa!

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla Korkeasaaren ystävät ry:n numeroon 22799.
Kirjoita viestikenttään sana ”Berberi”, niin lahjoituksesi ohjautuu berberiapinoiden suojeluhankkeelle.
Voit myös lahjoittaa tilisiirrolla tai tekstiviestillä, lue tarkemmat ohjeet!

Berberiblogi – Korkeasaaren kuraattori kenttätöissä Marokossa

 • Berberiblogi, osa 7: Uusi koti apinanpoikaselle
  24.10.2019

  Mikä päivä! Eilen tuli tietoon, että viranomaisilla on hallussaan pikkuruinen berberiapina, ja tänään veimme poikasen takaisin luontoon. En olisi uskonut, että tällaisenkin kokemuksen saisin kokea Marokossa, varmasti muistan vielä mummonakin.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 6: Satumetsää ja sotkettua kosteikkoa
  23.10.2019

  Toissapäivänä etsimme berberiapinoita Talassemtanen luonnonpuistosta. Se on mielettömän hieno ja rauhallinen vuoristometsä. Alueella kasvaa endeeminen havupuu, Abies marocana, jonka vuoksi suojelualue on perustettu. Apinoiden onneksi alue sopii hyvin myös niiden elinympäristöksi ja ne saavat asua rauhassa metsäisillä kallioilla.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 5: Apinoiden suojelija Mohamed
  18.10.2019

  Nyt kun reippailla apinabongareilla on vapaapäivä, haluan kertoa enemmän ryhmämme uusimmasta jäsenestä, Mohamed Chitwanista. Korkeasaaren tavoitteena on kerätä berberiapinoiden suojeluun 3000 euroa, jolla BMAC voisi maksaa Mohamedin koko ensi vuoden palkan.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 4: Kolme erilaista berberiapinalaumaa
  16.10.2019

  Edellisenä iltana auringonlaskun jälkeen saavuimme Nadoriin. Se sijaitsee Välimeren rannalla ja on toistaiseksi itäisin paikka, jonka käymme tarkistamassa. Ahmed ja Mohamed kävivät täällä viimeksi keväällä, ja nyt haluamme varmistaa ja laskea siellä havaitut apinalaumat.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 3: Peuroja ja kotiloita
  15.10.2019

  Uusi viikko ja uudet kartoitusalueet! Ensimmäinen kohteemme oli Tazekkan luonnonpuisto. Puisto perustettiin jo vuonna 1950 suojelemaan erityisesti seetrimetsikköä. Myöhemmin puisto on laajentunut lähes 120 neilökilometrin kokoiseksi ja alueella on paljon upeaa vehreää kasvillisuutta ja jylhiä maastonmuotoja.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 2: Jalkapalloa ja apina-asiaa
  13.10.2019

  Tänään ohjelmassamme oli ympäristökasvatusta. Meidät oli kutsuttu mukaan The Rif Community Foundationin sponsoroimaan jalkapalloturnaukseen kertomaan berberiapinoista.
  Lue lisää!

 • Berberiblogi, osa 1: Marokkoon ja suoraan maastoon
  11.10.2019

  Täällä sitä ollaan, Marokossa! Matka alkoi maanantaina Suomesta lentäen Malagaan, bussilla Algecirasiin, sieltä laivalla Tangieriin ja loppumatka maanteitse.
  Lue lisää!

 • Korkeasaari jalkautuu berberiapinoiden avuksi
  Lokakuu 2019

  Korkeasaaren nisäkäskurattori Hanna-Maija Lahtinen matkustaa Marokkoon tekemään kenttätyötä uhanalaisten berberiapinoiden suojelemiseksi. Videolla hän kertoo tulevasta matkasta ja siitä, millä tavalla Korkeasaaressa kerätyt varat käytetään suojelutyöhön.
  Katso video!

 • Korkeasaaressa syntyy Suomen ensimmäiset berberiapinoiden poikaset
  Kesäkuu 2019

  Korkeasaaren eläintarhassa syntyi kaksi berberiapinan poikasta. Emot ja poikaset voivat hyvin ja toiset apinat ovat toivottaneet uudet perheenjäsenet tervetulleeksi.
  Lue lisää!

 • Korkeasaaren nykyinen berberiapinalauma saapuu Helsinkiin
  Marraskuu 2016

  Kuuden apinan lauma tuotiin hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta, jonne apinat ovat päätyneet huonoista oloista kukin tahoiltaan. Toisilleen vieraita yksilöitä on totutettiin uudeksi laumaksi, jolle tarjottiin uusi koti Korkeasaaresta.
  Lue lisää!

 • Korkeasaari käynnistää berberiapinoiden suojeluhankkeen
  2016

  Korkeasaari käynnisti vuonna 2016 kiinalaisen apinan vuoden alkaessa berberiapinoiden suojeluhankkeen. Kerätyt varat lahjoitetaan Barbary Macaque Awareness & Conservation (BMAC) -kansalaisjärjestölle, joka suojelee luonnonvaraisia berberiapinoita niiden elinalueilla.
  Lue lisää!

Korkeasaaren ystävät ry:n keräyslupanumero on 2019/772/Rabita ja sen on myöntänyt Poliisihallitus. Keräyslupa on voimassa 19.10.2019 – 18.10.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varojen käyttötarkoitus ja kohdealue: Kerätyt varat käytetään uhanalaisten lajien ja näiden elinympäristöjen suojeluun sekä valistustyöhön Suomessa ja ulkomailla osallistumalla yleishyödyllisten kumppanien toimenpanemiin kenttäsuojeluhankkeisiin. Keräysvarat lahjoitetaan täysimääräisinä lahjoittajien osoittamille kohteille. Lahjoitukset hankkeille maksetaan pääsääntöisesti kerran vuodessa vuodenvaihteessa.