Usein kysyttyä: hylkeet

Usein kysyttyä hylkeistä

Tarvitseeko rannalla makaava kuutti aina apua?

Itämeressä elävät harmaahylkeet synnyttävät poikasensa helmi-maaliskuun vaihteessa. Kuukauden ikäisenä hylkeenpoikanen eli kuutti selviää jo omillaan: ne aloittelevat huhtikuun aikoihin itsenäistä elämäänsä ja kuutteja saattaa nähdä rantakallioilla lepäilemässä. Niillä ei tavallisesti ole hätää, elleivät ihmiset tai koirat mene liian lähelle häiritsemään. Tilanne on toinen, jos kuutti on hyvin laiha tai eksynyt etäälle merestä.

Entä jos kuutti on liian laiha?

Paksu rasvakerros on kuutille tärkeä ja auttaa sitä lämpötasapainon ylläpidossa. Siksi rannalla makoilevaa hylkeenpoikasta ei saa pakottaa kylmään veteen – mikäli kuutti on liian laiha, se voi olla meressä kylmissään ja hakeutua siksi rannalle.

Kuutin tilanteeseen ei pitä puuttua heti, vaan sen avuntarpeesta tulee ensin varmistua. Tilannetta kannattaa seurata vuorokauden ajan tarpeeksi pitkän välimatkan päästä, esimerkiksi kiikareiden avulla: liikkuuko kuutti tai meneekö se veteen? Mikäli eläimen avuntarve mietityttää, Villieläinsairaalaan voi soittaa ja kysyä neuvoa. Pystymme usein arvioimaan kuutin avuntarpeen valokuvien perusteella.

Sinäkin voit tukea Villieläinsairaalan työtä!

Korkeasaaren Villieläinsairaala tarjoaa paikan, jonne loukkaantuneita tai orpoja luonnonvaraisia eläimiä voi tuoda saamaan ammattitaitoista hoitoa. Villieläinsairaalan sivuilta löydät tiedot yhteydenottoa varten sekä ohjeita eri tilanteissa toimimiseen. Voit tukea Villieläinsairaalan toimintaa lahjoituksin.

VILLIELÄINSAIRAALAN YHTEYSTIEDOT LAHJOITA PERUSTA OMA KERÄYS