Kort på svenska

140312_riikinkukko_esittelyssä_1280x500px

Ha en rolig dag i djurparken!

Högholmens djurpark presenterar naturens mångfald genom att vara ett hem till 150 djurarter och nästan 1000 växtarter. Högholmen är en av de få djurparker som ligger på en ö. Naturen, djuren och öns historia gör den till ett perfekt utfärdsmål. Högholmens djurpark grundades år 1889 och är därmed en av de äldsta djurparkerna i hela världen. Högholmen deltar i beskyddet av viktiga habitat i djurens egna livsmiljöer och vårt uppdrag är att hjälpa bevara naturens mångfald.

Utforska kattdalen, möt berberaporna och hälsa på brunbjörnarna!

Högholmen är öppet året runt!

Ni kan besöka vår djurpark under alla säsonger, vi är öppna 364 dagar om året. Färjorna från fastlandet åker fr.o.m. första maj ända till slutet av september. Under andra årstider når ni oss lätt med buss eller bil.

Öppettider

Öppettider, pssst! Vi är öppna året runt!

Biljettpriser

Dagsbiljetter 0-36 euro. Klicka här för mer information.

Kom ihåg att läsa igenom djurparksetiketten

Det kan vara bra att emellanåt repetera gamla regler. Djurparksetiketten anger hur du ska uppföra dig på djurens ö, om du får ta med husdjur och var du kan fråga efter borttappade saker.
Djurparksetikett

Olika årstider, olika upplevelser

Våren är full av överraskningar när naturen vaknar upp och djuren tar ut sina nyfödda ungar för första gången. Sommaren är en härlig tid i Finlands skärgård när naturen grönskar. Färjresan från stadens centrum är en underbar upplevelse. Hösten får sin säregna karaktär när mörkret tar över och kattdjuren blir aktiva. Vintern ger igen en magisk upplevelse då det snöar. De flesta djuren är utomhus året om och de tropiska husen värmer i kallt väder.

Ni hittar oss på Tripadvisor, kolla in besökarnas recensioner

TripAdvisor_stacked_logo_FullColor

Naturskydd

Vårt uppdrag är att arbeta för beskyddet av naturens mångfald. Vi föder upp hotade arter och deltar i program som syftar till att återinföra djuren i deras naturliga livsmiljöer. Högholmen är känt för sitt arbete med att hjälpa utrotningshotade stora kattdjur. Här har till exempel snöleoparder fått fler ungar än i någon annan djurpark. Vi är också en av de mest aktiva beskyddarna av amurtigern och den starkt hotade amurleoparden.

Vi är medlemmar i World Association of Zoos and Aquariums (WAZA), European Association of Zoos and Aquariums (EAZA), samt International Zoo Educators Association (IZE). Djurparker är ofta den sista chansen att rädda djur som är utrotningshotade i sin naturliga miljö.

Hur kommen man hit?

Högholmen ligger nära Helsingfors centrum. Från Blåbärslandets friluftsområde når du Högholmens djurpark året runt. På sommaren kan man även ta färja från Salutorget eller Hagnäs.

Gatuadress: Blåbärslandsstigen 12
GPS-adress: Marskalkens väg

Med buss

Buss 16, Zoolinjen, avgår från Järnvägsstationen till Högholmen varje dag året runt, förutom på julaftonen. Bussen avgår från hållplats 8 på Järnvägstorget. Den beräknade restiden är 21-23 minuter.

Tidtabell för buss 16

150707_vesibussi_1280x500px

Med färja

Ny avgångskaj vid Salutorget, samma välbekanta i Hagnäs! Sjöbussarna till Högholmen avgår under sommarsäsongen från Salutorget och Hagnäs. Avgångskajen vid Salutorget har ändrats och ligger numera bakom Sveaborgskajen. Sjöbussen från Salutorget trafikerar hela sommarsäsongen från första maj till slutet av september. Sjöbussen från Hagnäs trafikerar i juni, juli och augusti.

Observera att HRT:s resekort inte gäller i sjötrafik. Biljetter köps ombord på sjöbussarna. Inträdesbiljetter till djurparken köps när man anländer till Högholmen, förhandsbiljetter kan köpas i Högholmens nätbutik.

Biljettpriser för sjötrafiken
• Vuxen: 6,95 € returbiljett, 3,45 € enkelbiljett
• Studerande eller pensionär: 2,95 € returbiljett, 1,45 € enkelbiljett
• Barn under 18 år åker gratis med sjöbussen. Barn under 12 år får endast använda sjöbussen i sällskap av en vuxen.

Säsongbiljett för sjötrafiken (i kraft 1.5–30.9.)
• Vuxen 30 €
• Studerande eller pensionär 18 €

Tidtabell Salutorget-Högholmens
Tidtabell Hagnäs-Högholmens

Med bil

Sommartid rekommenderar vi att ni använder kollektivtrafik eller cykel! Parkeringsplatsen är vid Blåbärslandets friluftsområde, ca 400 meter från djurparkens entré. Hälften av parkeringsplatserna är avgiftsfria, men observera att antalet är begränsat. Under sommarsäsongen fungerar Blåbärslandets fotbollsplan som en avgiftsbelagd parkeringsplats. Parkering utanför parkeringsplatserna är förbjuden, eftersom det blockerar busslinjen och utryckningsfordon.

140311_artikkelikuva_eläinkortti_ilves_1280x500

Kontaktinformation

Högholmen djurpark
PB 4600, 00099 Helsingforsstad
Gatuadress:Blåbärslandsstigen 12
GPS-adress: Marskalkens väg

Biljettförsäljning: +358 (09) 310 37409
Restaurang, bordsreservationer: +358 (09) 696 23731
Kundtjänst (mån-fre 9-16): +358 (09) 310 37900
E-post: zoo.asy (at) hel.fi