Kort på svenska

Common Peacock

Ha en rolig dag i djurparken!

Högholmens djurpark presenterar naturens mångfald genom att vara ett hem till 150 djurarter och nästan 1000 växtarter. Högholmen är en av de få djurparker som ligger på en ö. Naturen, djuren och öns historia gör den till ett perfekt utfärdsmål. Högholmens djurpark grundades år 1889 och är därmed en av de äldsta djurparkerna i hela världen. Högholmen deltar i beskyddet av viktiga habitat i djurens egna livsmiljöer och vårt uppdrag är att hjälpa bevara naturens mångfald.

Utforska kattdalen, möt berberaporna och hälsa på brunbjörnarna!

Brown Bear

Högholmen är öppet året runt!

Ni kan besöka vår djurpark under alla säsonger, vi är öppna 364 dagar om året. Färjorna från fastlandet åker fr.o.m. första maj ända till slutet av september. Under andra årstider når ni oss lätt med buss eller bil. Biljettförsäljning och inträde upphör en timme före stängningstiden.

Öppettider

JANUARI 10-16
FEBRUARI 10-16
MARS 10-16
APRIL 10-18
MAJ 10-20
JUNI 10-20 *Midsommarafton öppet 10–17
JULI 10-20
AUGUSTI 10-20
SEPTEMBER 10-16 *Katternas Natt 1.9. & 8.9. öppet kl 16–24
OKTOBER 10-16 *4.10. öppet kl 10–16 Gratis inträde!
NOVEMBER 10-16
DECEMBER 10-16 *Stängt endast julafton

Ruff


Biljettpriser 2017

Vuxna
Landvägen 12€
Årsbiljetter 50€

Barn under 4 år.
Landvägen 0€

Barn 4-17 år.
Landvägen 6€
Årsbiljetter 20€

Student/pensionär
Landvägen 8€
Årsbiljetter 30€

Grupp- och/eller familjebiljett*
Landvägen 36€
Årsbiljetter 120€

* En gruppbiljett inkluderar två vuxna och tre barn mellan 4–17 år. Obs! Gruppbiljetten kan inte utnyttjas vid gruppbokningar, och produkten tillämpas inte med stora grupper.
**Färjetrafiken inleds varje år den första maj.

För att erhålla rabatt ska man visa upp en giltig ID-handling vid biljettförsäljningen:
Gruppbiljett omfattar två vuxna och tre 4–17 år gamla barn.
Studentbiljetter säljs åt heltidsstudenter mot uppvisande av ett giltigt studentkort med foto. Av internationella studentkort godkänns endast ISIC-studentkortet.
Pensionärsbiljetten säljs till personer över 65 år mot uppvisande av identitetshandling, samt mot uppvisande av FPA-kort till personer som har beviljats FPA:s pension eller full pension enligt arbetspensionssystemet.

Övriga rabatter:
Rabatt på 2 euro för inträdesbiljetten för vuxna och 1 euro för barn med Helsinki Card.
Anställda vid Helsingfors stad får en rabatt på 2 euro för inträdesbiljetten för vuxna genom att visa upp ett gällande personalkort. Rabatten gäller endast personalkortets innehavare.

Zoo karta

22 hektar zoo har en hel del vägar och stigar så kanske du vill spara PDF-karta till din telefon. Du kan också skriva ut en karta med dig. PS. du kommer att få en karta med dig till ingången till djurparken.
Karta

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Olika årstider, olika upplevelser

Våren är full av överraskningar när naturen vaknar upp och djuren tar ut sina nyfödda ungar för första gången. Sommaren är en härlig tid i Finlands skärgård när naturen grönskar. Färjresan från stadens centrum är en underbar upplevelse. Hösten får sin säregna karaktär när mörkret tar över och kattdjuren blir aktiva. Vintern ger igen en magisk upplevelse då det snöar. De flesta djuren är utomhus året om och de tropiska husen värmer i kallt väder.

Kom ihåg att läsa igenom djurparksetiketten

Det kan vara bra att emellanåt repetera gamla regler. Djurparksetiketten anger hur du ska uppföra dig på djurens ö, om du får ta med husdjur och var du kan fråga efter borttappade saker.
Djurparksetikett

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Ni hittar oss på Tripadvisor, kolla in besökarnas recensioner. BTW vi har Tripadvisor´s Certificate of Excellence 2017!

Tripadvisor

 Pygmy Marmoset

Naturskydd

Vårt uppdrag är att arbeta för beskyddet av naturens mångfald. Vi föder upp hotade arter och deltar i program som syftar till att återinföra djuren i deras naturliga livsmiljöer. Högholmen är känt för sitt arbete med att hjälpa utrotningshotade stora kattdjur. Här har till exempel snöleoparder fått fler ungar än i någon annan djurpark. Vi är också en av de mest aktiva beskyddarna av amurtigern och den starkt hotade amurleoparden.

Vi är medlemmar i World Association of Zoos and Aquariums (WAZA), European Association of Zoos and Aquariums (EAZA), samt International Zoo Educators Association (IZE). Djurparker är ofta den sista chansen att rädda djur som är utrotningshotade i sin naturliga miljö.

Hur kommen man hit?

Högholmen ligger nära Helsingfors centrum. Från Blåbärslandets friluftsområde når du Högholmens djurpark året runt. På sommaren kan man även ta färja från Salutorget eller Hagnäs.

Gatuadress: Blåbärslandsstigen 12
GPS-adress: Marskalkens väg

Bus 16

Med buss

Buss 16, Zoolinjen, avgår från Järnvägsstationen till Högholmen varje dag året runt, förutom på julaftonen. Bussen avgår från hållplats 17 på Järnvägstorget. Den beräknade restiden är 21-23 minuter.

Tidtabell för buss 16

Ferry to Helsinki Zoo

Med färja

Färjorna till Högholmen trafikerar från maj till september.

Ny avgångskaj vid Salutorget, samma välbekanta i Hagnäs! Sjöbussarna till Högholmen avgår under sommarsäsongen från Salutorget och Hagnäs. Avgångskajen vid Salutorget har ändrats och ligger numera bakom Sveaborgskajen. Sjöbussen från Salutorget trafikerar hela sommarsäsongen från första maj till slutet av september. Sjöbussen från Hagnäs trafikerar i juni, juli och augusti. Observera att HRT:s resekort inte gäller i sjötrafik. Biljetter köps ombord på sjöbussarna. Inträdesbiljetter till djurparken köps när man anländer till Högholmen, förhandsbiljetter kan köpas i Högholmens nätbutik.

Med bil

Sommartid rekommenderar vi att ni använder kollektivtrafik eller cykel! Parkeringsplatsen är vid Blåbärslandets friluftsområde, ca 400 meter från djurparkens entré. Hälften av parkeringsplatserna är avgiftsfria, men observera att antalet är begränsat. Under sommarsäsongen fungerar Blåbärslandets fotbollsplan som en avgiftsbelagd parkeringsplats. Parkering utanför parkeringsplatserna är förbjuden, eftersom det blockerar busslinjen och utryckningsfordon.

Lynx

Kontaktinformation

Högholmen djurpark
PB 4600, 00099 Helsingforsstad
Gatuadress:Blåbärslandsstigen 12
GPS-adress: Marskalkens väg

Biljettförsäljning: +358 (09) 310 37409
Restaurang, bordsreservationer: +358 (09) 696 23731
Kundtjänst (mån-fre 9-16): +358 (09) 310 37900
E-post: zoo.asy (at) hel.fi