Avoinna tänään 10–16

Korkeasaaren suojeluhankkeet

Eläintarhassa tapahtuvan lajiensuojelu- ja ympäristökasvatustyön lisäksi Korkeasaari osallistuu eri puolilla maailmaa tapahtuvaan luonnonsuojelutyöhön. Suuri osa työstä on taloudellista tukemista: Korkeasaari on lahjoittanut satoja tuhansia euroja luonnonalueilla tapahtuvaan suojelutoimintaan. Korkeasaaren eläintarha on mukana useissa eri hankkeessa, joista voit valita mieleisesi ja osallistua omalla panoksellaan luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Muista, että pienilläkin teoilla voit vaikuttaa! Helpoin tapa olla mukana suojelutyössä on lahjoittaa haluamasi rahasumma valitsemallesi suojeluhankkeelle, jolle ohjaamme lahjoituksesi lyhentämättömänä. Alta löydät kaikki Korkeasaaren suojeluhankkeet ja ohjeet lahjoittamiseen!

amur-hanke

AMUR-HANKE

Amurintiikerit ja amurinleopardit
Venäjän Kaukoidässä elävien kissapetojen tilanne on huolestuttava. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto – niitä elää luonnossa vain noin 100 yksilöä. 1940-luvulla amurintiikereitä oli luonnossa vain noin 40 yksilöä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 450–500 tiikeriä.
Uhat:
salametsästys
elintilan väheneminen
metsäpalot

LAHJOITA! LUE LISÄÄPERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita villieläinsairaalalle

VILLIELÄINSAIRAALA

Korkeasaaren eläintarhalla on pitkät perinteet luonnonvaraisten eläinten auttamisessa. Villieläinsairaala tarjoaa paikan, jonne loukkaantuneita luonnonvaraisia tai orpoja eläimiä voi tuoda saamaan ammattitaitoista hoitoa. Vuosittain Villieläinsairaalaan tuodaan yli tuhat eläintä. Hoidokeista takaisin luontoon onnistutaan palauttamaan jopa 40%.
Uhat:
liikenne
ihmisen tietämättömyys

LAHJOITA! LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita lumileopardeille

LUMILEOPARDIT

Lumileopardit elävät Himalajan vuoristossa 12 eri valtion alueella. Luonnonkannaksi arvioidaan 4000–6600 yksilöä ja laji luokitellaan vaarantuneeksi. Korkeasaari liittyi vuonna 2012 kansainvälisen Snow Leopard Trust -järjestön jäseneksi tukeakseen luonnon lumileopardien hyväksi tehtävää työtä. Korkeasaaressa on 1960-luvulta alkaen syntynyt noin 130 lumileopardin pentua, mikä on enemmän kuin missään muussa eläintarhassa.
Uhat:
salametsästys
saaliseläinten määrän vähentyminen
elinalueen pienentyminen

LAHJOITA! LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita sammakkoeläimille

SAMMAKKOELÄIMET

Maailman sammakkoeläimiä uhkaa sukupuuttoaalto. Monet lajit, suvut ja jopa heimot häviävät luonnosta ennennäkemättömällä vauhdilla. Selviydyttyään olemassaolon taistelussa yli 360 miljoonaa vuotta sammakkoeläimet ovat hätää kärsimässä: ainakin kolmasosa – tai pahimmassa tapauksessa puolet maailman 6 000 sammakkoeläinlajista – menetetään lähitulevaisuudessa.
Uhat:
loissieni
elinympäristöjen häviäminen
ilmastonmuutos
vieraat tulokaslajit

LAHJOITA! LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita berberiapinoille

BERBERIAPINAT

Berberiapinat eli magotit elävät pääosin Marokon ja Pohjois-Algerian vuoristometsissä. Gibraltarilla asustaa pieni kaupungistunut berberiapinoiden populaatio, ja laji on ainoa kädellinen Euroopassa ihmisen lisäksi. Laji luokitellaan nykyisin erittäin uhanalaiseksi, ja luonnossa niitä elää enää noin 7 000–10 000 yksilöä. Korkeasaaressa kerätyillä varoilla rahoitetaan muun muassa luonnonvaraisten apinalaumojen kenttätutkimusta ja paikallisväestön kouluttamista.
Uhat:
laitoin lemmikkikauppa
elinalueiden tuhoutuminen

LAHJOITA! LUE LISÄÄPERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita manuleille

MANULIT

Manuli on pieni tuuheaturkkinen arokissa, joka elää laajalla alueella Aasian aroilla. Manulin luonnonkanta on vähenemässä, vaikka se luokitellaan vielä elinvoimaiseksi lajiksi. Korkeasaari on tukenut manuleiden suojelutyötä vuodesta 2014. Projekteissa manuleita tutkitaan niiden elinalueilla muun muassa kamera-ansojen avulla. Tärkeä osa hankkeita on myös paikallisväestön osallistuminen suojelutyöhön, ja lajista kerrotaan paikallisille paimenille, koululaisille ja kyläyhteisöille.
Uhat:
salametsästys
elinalueiden tuhoutuminen
myrkytykset

LAHJOITA! LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita pikkupandoille

PIKKUPANDAT

Pikkupandat elävät Himalajan vuoristoalueella noin kahden–neljän kilometrin korkeudessa. Pikkupandoja on luonnossa alle 10 000 ja määrät ovat laskussa. Pikkupandojen lukumäärä on laskenut noin 50% viimeisen 18 vuoden aikana. Nykyään pikkupanda on erittäin uhanalainen. Suojeluvaroilla perustetaan uusia suojelualueita, tehdään tutkimusta, valistetaan ihmisiä sekä palkataan metsänvartijoita.
Uhat:
elinalueiden tuhoutuminen
laitoin lemmikkikauppa
salametsästys
koirien penikkatauti

LAHJOITA! LUE LISÄÄPERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita partakorppikotkille

PARTAKORPPIKOTKAT

Korppikotkat ovat vuoristoekosysteemien lippulaivalajeja. Raatoja syömällä ne ehkäisevät tarttuvien tautienleviämistä ja kierrättävät harvaan asutuille alueille jäävät raadot luonnon kiertokulkuun. Korppikotkien suojelussa keskitytään etenkin luontoonpalautuksiin, onnistuneen tarhakasvatuksen edistämiseen, korppikotkien tutkimukseen luonnossa ja erilaisten myrkytysten ehkäisyyn. Myös Korkeasaaressa kuoriutuneita partakorppikotkia on osallistunut luontoonpalautuksiin.
Uhat:
salametsästys
myrkyttäminen
elinalueiden pirstoutuminen

LAHJOITA! LUE LISÄÄPERUSTA OMA KERÄYS!

lahjoita saimaannorpille

SAIMAANNORPAT

Saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista hylkeistä. Sitä pidettiin 1900-luvun alussa kalastukselle haitallisena eläimenä ja siitä maksettiin tapporahaa vuoteen 1948 asti. Norppa rauhoitettiin 1955, mutta norppakanta pieneni 1980-luvulle saakka, jolloin norppia oli enää hieman alle 200.
Uhat:
hukkuminen kalanpyydyksiin
hajanainen ja pieni kanta
ilmastonmuutos

LAHJOITA! LUE LISÄÄPERUSTA OMA KERÄYS!

kameli

VILLIKAMELIT

Äärimmäisen uhanalaisia villejä kameleita elää vain pienellä alueella Gobin autiomaassa Kiinassa ja Mongoliassa, yhteensä alle tuhat yksilöä. Luvaton kaivostoiminta ja öljynpumppaus pienentävät kamelien elinalaa, ja laittomasti rakennetut tiet tuhoavat niiden vuosisatoja vanhoja kulkureittejä autiomaan ruoka- ja juomapaikkojen välillä.
Uhat:
salametsästys
kaivostoiminta
ilmastonmuutos

LAHJOITA!LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

mustamaki

MADAKASKARIN MAKIT

Torotorofotsyn suojelualueen metsissä itäisellä Madagaskarilla elää äärimmäisen uhanalaisia makeja. Korkeasaaren ja Suomen Luonnonsuojeluliiton yhteinen hanke edistää metsien suojelua tukemalla Andasiben alueen kestävää kehitystä ja osallistamalla paikallisia asukkaita suojeluun, jonka lisäksi alueen makipopulaatioista kerätään tietoa säännöllisillä kartoituksilla.
Uhat:
metsien hakkuu
kaivostoiminta

LAHJOITA! LUE LISÄÄ PERUSTA OMA KERÄYS!

balinkottarainen

YLEISLAHJOITUS

Etkö osaa päättää lahjoituskohdetta? Anna meidän auttaa!
Korkeasaari jakaa yleislahjoituksina tulleet varat niille suojeluhankkeille, jotka tarvitsevat juuri kyseisenä vuonna erityisesti tukea. Kerätyt varat käytetään eläinlajien ja niiden elinympäristöjen sekä luonnon monimuotoisuuden suojeluun, ja suojelua edistävään tutkimus- ja kasvatustyöhön.

LAHJOITA! PERUSTA OMA KERÄYS!

Uusia kuvia

WordPress › Virhe

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.