COVID-19 information (SV)

COVID-19 information

Vi följer de restriktioner som Helsingfors stad, Institutet för hälsa och välfärd (THL) eller andra myndigheterna har bestämt. Tillika följer vi Europeiska djurparksföreningens riktlinjer för hur man skall öppna djurparken under denna tid.

Använd kort då du betalar istället för kontanter eller köp biljetter online. Stanna hemma om du känner dig sjuk. Högholmen är öppen varje dag, så du kan besöka senare.

För att säkra din egen och andras hälsa skall vi alla följa de normala riktlinjerna som finns för vilket som helst virus eller flunsa:

  • Tvätta dina tassar noggrant – tvåla in och skrubba dina tassar i vatten som en tvättbjörn. Använd handsprit vid behov.
  • Nys inte på andra – kamelen använder inte näsduk när den nyser, men det måste du göra. I nödfall kan du också nysa i armvecket.
  • Håll avstånd – håll alltid ett så långt avstånd till övriga medlemmar i flocken att en häst kan passera.
  • Användning av mask rekommenderas inomhus.

Vi kommer att städa allt oftare och mer på ön, speciellt toaletter och andra ytor som man rör mycket. Hand desinfektionsmedel stationer kommer att finnas runtom på ön och kan också köpas i vår souvenir butik. Mer personal kommer att finnas tillgängliga på ön för att göra vistelsen rolig och trygg för alla! Högholmens guider berättar om djuren och ser till att säkerhetsavstånden hålls på det populäraste platserna. I stället för matning av djuren erbjuder programmet djurrutter som man kan gå på egen hand.

Du får använda dig av picknic områden och toaletter. Våra souvenir butiker och restauranger kommer att hållas öppna men restriktioner för hur många kunder får gå in tillika kommer att vara begränsat. Våra restauranger och färjor kommer att följa myndigheternas restriktioner. Användning av mask rekommenderas inomhus. Vi säljer masker i biljettförsäljningen och i souvenirbutik.

Inverkan på årskort

Högholmen erbjuder kompensation tider för de som har haft årskort under coronavirus restriktionerna. Tiden som kortet är i kraft kommer automatiskt att förlängas. Högholmen stängdes 30.11.2020-2.5.2021, totalt 154 dagar.