COVID-19 information (SV)

Säkra besök i djurparken – COVID-information

I djurparken är det möjligt att röra sig utomhus i sina egna sällskap, hålla avstånd och iaktta god hygien. Vi följer de restriktioner som Helsingfors stad, Institutet för hälsa och välfärd (THL) eller andra myndigheterna har bestämt. Tillika följer vi Europeiska djurparksföreningens riktlinjer för hur man skall öppna djurparken under denna tid.

För närvarande kräver vi ingen förhandsbokning eller Covidintyget för ett besök. Om ytterligare restriktioner införs kan en förhandsbokning krävas.

De flesta djuren kommer att finnas normalt i sina ute gårdar. Djurparkens inne utrymmen som de tropiska husen Africasia och Amazonia, hönshuset, Hämärä huset och Borealia kan vara stängda.

Använd kort då du betalar istället för kontanter eller köp biljetter online. Stanna hemma om du känner dig sjuk. Högholmen är öppen varje dag, så du kan besöka senare. För att säkra din egen och andras hälsa skall vi alla följa de normala riktlinjerna som finns för vilket som helst virus eller flunsa:

  • Tvätta dina tassar noggrant – tvåla in och skrubba dina tassar i vatten som en tvättbjörn. Använd handsprit vid behov.
  • Nys inte på andra – kamelen använder inte näsduk när den nyser, men det måste du göra. I nödfall kan du också nysa i armvecket.
  • Håll avstånd – håll alltid ett så långt avstånd till övriga medlemmar i flocken att en häst kan passera.
  • Användning av mask rekommenderas inomhus.

Vi kommer att städa allt oftare och mer på ön, speciellt toaletter och andra ytor som man rör mycket.

Du får använda dig av picknic områden och toaletter. Våra souvenir butiker och restauranger kommer att hållas öppna men restriktioner för hur många kunder får gå in tillika kommer att vara begränsat. Våra restauranger och färjor kommer att följa myndigheternas restriktioner. Användning av mask rekommenderas inomhus. Vi säljer masker i biljettförsäljningen och i souvenirbutik.