COVID-19 information (SV)

COVID-19 information

Högholmen är stängd 30.11.2020 – 31.1.2021. Vi följer de restriktioner som myndigheterna har bestämt. Tillika följer vi Europeiska djurparksföreningens riktlinjer för hur man skall öppna djurparken under denna tid. Vår högsta prioritet är våra kunders välbefinnande.

Besök efter återöppning

För att undvika köer och trängsel hoppas vi att ni anländer klockan 10 framåt då djurparken öppnar. Använd kort då du betalar istället för kontanter eller köp biljetter online. Stanna hemma om du känner dig sjuk.

För att säkra din egen och andras hälsa skall vi alla följa de normala riktlinjerna som finns för vilket som helst virus eller flunsa:

  • Tvätta dina tassar noggrant – tvåla in och skrubba dina tassar i vatten som en tvättbjörn. Använd handsprit vid behov.
  • Nys inte på andra – kamelen använder inte näsduk när den nyser, men det måste du göra. I nödfall kan du också nysa i armvecket.
  • Håll avstånd – håll alltid ett så långt avstånd till övriga medlemmar i flocken att en häst kan passera.

Högholmens folk ger vid behov mer anvisningar, så att alla får en trevlig dag!

De flesta djuren kommer att finnas normalt i sina ute gårdar. Djurparkens inne utrymmen som de tropiska husen Africasia och Amazonia, hönshuset, Hämärä huset och Borealia kan vara stängda.

Du får använda dig av picknic områden och toaletter. Våra souvenir butiker, restauranger och kiosker kommer att hållas öppna men restriktioner för hur många kunder får gå in tillika kommer att vara begränsat. Våra restauranger och färjor kommer att följa myndigheternas restriktioner.

Vi kommer att städa allt oftare och mer på ön, speciellt toaletter och andra ytor som man rör mycket. Hand desinfektionsmedel stationer kommer att finnas runtom på ön och kan också köpas i vår souvenir butik. Mer personal kommer att finnas tillgängliga på ön för att göra vistelsen rolig och trygg för alla!

Inverkan på årskort

Högholmen erbjuder 30 dags kompensation för de som har haft årskort under coronavirus restriktionerna 30.11.-20.12.2020. Tiden som kortet är i kraft kommer automatiskt att förlängas.

Vär 2020: du kan kolla hur lång din kompensations tid är genom att kolla när ditt kort validerats!

  • Kort som är i kraft till Mars 2020 ► förlängt till Juni (kompensation: 1 månad)
  • Kort som är i kraft till April 2020 ► förlängt till Juli (kompensation: 2 månader)
  • Kort som är i kraft till Maj 2020 ► förlängt till Augusti (kompensation: 3 månader)
  • Kort som varit i kraft under hela vårs Coronatiden kompenseras för fulla 3 månader.