Chantaburinsammalsammakko

Pikkuruisen chantaburinsammalsammakon lisääntymistapa on erikoinen: kuteminen ja nuijapäiden kasvu tapahtuu sadeveden täyttämissä puunkoloissa. Kasvupaikaksi kelpaa niin elävän kuin kaatuneenkin puun kolo. Koloissa kutu ja nuijapäät ovat suojassa saalistajilta. Petojen puuttuessa terraario-olosuhteissa sammakot voivat kutea myös avoimiin lammikoihin.

Laji on kotoisin Thaimaan, Vietnamin ja Kambodzan sade- ja vuoristosademetsistä. Se on taitava maastoutumaan ympäristöönsä.

Suojelu

Chantaburinsammalsammakko luokitellaan tällä hetkellä elinvoimaiseksi lajiksi, mutta sen kanta luonnossa on vähenevä. Metsien hakkuut pienentävät sen asuinalueita.
Maailman sammakkoeläimiä uhkaa maailmanlaajuinen sukupuuttoaalto. Etenkin saasteet, ilmastonmuutos, UV-säteilyn lisääntyminen ja sammakoiden keskuudessa leviävä sienitauti ovat saaneet maailman sammakkoeläimet ahtaalle. Sammakoiden suojelun puolesta tehdään kansainvälistä yhteistyötä. Osallistu sammakkoeläinten suojeluun!

Korkeasaaressa

Chantaburinsammalsammakkojen terraario on Africasia-talon sademetsäpuolella. Ne kutevat välillä terraarionsa lammikkoon.