Malesianmetsäskorpioni

Malesianmetsäskorpioni on kotoisin itäisestä Aasiasta, ja viihtyy kosteassa maassa. Se on vartaloltaan kiiltävän musta. Kuten kaikilla skorpioneilla, sillä on jalkojen lisäksi kaksi pihtijäsentä. Hännän päässä on kaksi myrkkyrauhasta ja piikki, jota se käyttää pihtien lisäksi puolustautumiseen. Skorpioni syö lähinnä hyönteisiä, kuten torakoita ja sirkkoja. Se on yöaktiivinen, ja piilottelee päivisin mielellään kaatuneiden puunrunkojen suojassa tai maahan kaivautuen.

Skorpionit ovat vanha eläinryhmä: niitä oli jo yli 400 miljoonaa vuotta sitten, ja nykyisin elävät lajit ovat melko samanlaisia kuin fossiililöydöt.

Yleensä skorpionit ovat yksineläjiä, mutta malesianmetsäskorpionit viihtyvät myös muutaman yksilön ryhmissä. Skorpionit synnyttävät eläivä, vaaleita poikasia, joilla on pehmeä ulkoinen tukiranka. Ne kiipeävät emonsa selkään, jossa ne viettävät aikansa ensimmäiseen nahanluontiin asti ja lähtevät sitten viettämään itsenäistä elämää.

Suojelu

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN ei ole määritellyt lajille uhanalaisuusluokitusta. Lajia pidetään lemmikkeinä, sillä se ei ole moniin muihin skorpioneihin verrattuna kovin myrkyllinen. Ihmiselle malesianmetsäskorpionin myrkky aiheuttaa lähinnä kipua ja puutumista.

Korkeasaaressa

Korkeasaaren malesianmetsäskorpionit asuvat Africasia-talon sademetsäpuolella. Niiden terraario on valaistu UV-valolla, jonka alla skorpionit hohtavat vaaleana.