Pippuritorakka

Pippuritorakka elää Guatemalan, Costa Rican, Panaman ja Kolumbian alueella. Väriltään pippuritorakka on ruskea, pään yläpuolella on tumma merkki. Se ei osaa lentää eikä kiivetä sileitä pintoja pitkin.

Torakat ovat sopeutuneet monenlaisiin ympäristöihin, mutta niillä on varsin huono maine ja monia torakkalajeja vainotaankin tuholaisina.

Torakat karttavat kirkasta päivänvaloa ja piileskelevätkin usein kaarnankoloissa ja kivien ja lehtien alla. Vahvoilla jaloillaan ne voivat tarvittaessa juosta nopeasti karkuun niitä ahdistelevia petoja. Torakoiden ravinto on hyvin vaihtelevaa – käytännössä torakat voivat syödä kaikkea mitä eteen sattuu, lähinnä kuitenkin kasvipitoista ravintoa.

Suojelu

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN ei ole määritellyt lajille uhanalaisuusluokitusta. Lajia pidetään myös lemmikkinä.

Korkeasaaressa

Pippuritorakoita elää Korkeasaaressa terraariossa useiden muiden ötökkälajien naapurissa, trooppisten talojen välisessä tunnelissa. Torakoita ruokitaan mm. salaatilla, omenasiivuilla, porkkanaraasteella ja muilla hedelmillä.