Hiekanveiston SM-kisojen voitto tiikeriveistokselle

Korkeasaaressa ratkottiin tänä viikonloppuna hiekanveiston suomenmestaruus. Voittajaksi nousivat Eeva Karhu ja Heidi Ståhlberg teoksellaan ”Mäkin haluun olla tiikeri!”. Tiikerin ja lapsen vastakkaisten kasvojen roolileikki oli tuomariston mielestä ajatuksia herättävä ja siitä välittyy juhlan tuntu.

”Halusimme kuvata sitä, miten lapset innostuvat eläintarhassa ja haluavat eläytyä vaikka tiikeriksi”, kertoo Eeva Karhu. Kaksikko oli iloisesti yllättynyt voitostaan, sillä viimeinen veistopäivä oli kiireinen ja työ sai lopullisen muotonsa vasta juuri ennen tuomarikierroksen alkua.

Kakkossijan saivat Tarja ja Riitta Matikainen kuoriutuvalla kaimaanillaan ”Hyvää Syntymäpäivää” ja kolmanneksi tuli Jussi Miettisen ja Antti Pedrozon ”Saturday Night Fever”, jossa seepra tanssii diskomusiikin tahdissa. Yleisö äänesti suosikikseen Jesse Törmikosken ja Charlotta Forsmanin työn ”BambuBaletti”, jossa pandaemo leikittelee poikasensa kanssa.

Kahdenkymmenen hiekkatonnin veistoon tiimeillä oli aikaa kolme päivää. Korkeasaaren 125-vuotisjuhlan kunniaksi hiekanveistotapahtuman teema oli ”Eläintarhan juhlaa”. Hiekkaveistokset ovat koko kesän nähtävillä Korkeasaaressa.