Korkeasaaressa kilpaillaan hiekanveiston suomenmestaruudesta

Hiekanveistotapahtuma Art Meets Sand käynnistyi tänään Korkeasaaressa. Yksitoista veistäjää kilpailee Suomen parhaan hiekanveistäjän tittelistä. Kilpailijoilla on kolme päivää aikaa viimeistellä teoksensa – suomenmestari julistetaan sunnuntai-iltana puoli seitsemältä.

Jokainen tiimi työstää jalustaltaan 3 x 3 metrin kokoista hiekkapyramidia, jossa 20 tonnia hiekkaa on tampattu tiiviisti kehikkoon veden kanssa. Veistos pysyy kasassa vain hiekan ja veden voimalla, mutta edellyttää taitoa myös veistäjältä. Hiekka materiaalina ei ole herkkä sääoloille, mutta kuuma auringonpaiste tarjoaa haastetta enemmän kuin vesisade. Valmiit hiekkaveistokset säilyvät nähtävillä Korkeasaaressa koko kesän ajan.

Yleisö pääsee myös itse kokeilemaan hiekanveistoa kilpailukentän laidalla. Hiekanveistopaja järjestetään tapahtuman aikaan joka iltapäivä klo 12-18. Samalla eläintarhan kävijät voivat osallistua yleisön suosikkiveistoksen äänestykseen.

Art Meets Sand järjestetään Korkeasaaressa jo viidettä kertaa. Aiempina vuosina mukana on ollut kansainvälinen joukko hiekkataiteilijoita. Korkeasaaren 125-vuotisjuhlan kunniaksi tapahtuma pidetään suomenmestaruuskilpailuna teemalla ”Eläintarhan juhlaa”.

Lue lisää tapahtumasivuilta!