Kissojen Yö 6.9. & 13.9.2019
Kun illat pimenevät, kissapedot lähtevät liikkeelle. Eläintarhan tunnelmallista yötä valaisevat elävät tulet ja kiiluvat kissansilmät. Kuule leijonan karjaisut ja näe leopardien loikat. Osallistu uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun – me muutamme maailmaa paremmaksi paikaksi raidallisille ja täplikkäille ystävillemme! Eläintarha aukeaa tapahtumapäivinä 6.9. ja 13.9. klo 16 ja on avoinna puoleen yöhön. Muista myös ihana Viettelysten Ilta keskiviikkona 11.9. klo 18-22!

Liput

Jokaisesta lipusta lahjoitetaan 5 € luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun! Ennakkoliput tulevat myyntiin pian.

Aikuinen 20 €
Lapsi (4-17v) 12 €
*Opiskelija 15 €
*Eläkeläinen 15 €

Korkeasaaren vuosikortilla pääset myös Kissojen Yöhön.

-* Lipuntarkistuksen yhteydessä esitettävä todistus. Päätoimiset opiskelijat: kuvallinen, voimassa oleva valtakunnallinen tai kansainvälinen opiskelijakortti. Eläkeläiset: KELA-kortti.

Ohjelma

Kissalaaksossa on vilskettä alkuillasta myöhään yöhön! Eläintenhoitajat järjestävät eläimille virikeruokayllätyksiä koko illan ajan. Muutkin eläintarhan iltavirkut saavat omat yllätyksensä!

Tarkka ohjelma julkaistaan pian.

Ruokaa ja juomaa

Muista ruokkia myös itsesi! Ravintolatarjonnan lisäksi löydät eläintarhasta street food -pisteitä, joilla vatsasi kurniminen hiljenee ja mieli alkaa kehrätä. Street food -pisteet ja kioskit ovat avoinna klo 23 asti, jolloin viimeiset ruokatilaukset ravintoloista.

Kauppa

Laivarannan kauppa ja pop-up-kauppa palvelevat 16–24.

Saapuminen

Vesibussi
Korkeasaaren vesibussit aloittavat liikennöinnin Kauppatorilta ja Hakaniemestä klo 16 ja liikennöivät koko illan 00.15 saakka, jolloin ajetaan viimeiset vuorot kaupunkiin. Kauppatorin vesibussit liikennöivät 20 minuutin ja Hakaniemen vesibussit 30 minuutin vuorovälein.

Bussi
Kissojen Yönä bussi 16 ajaa Rautatientorilta Korkeasaareen lisälähdöin. 16X-bussit ajavat ilman Kulosaaren kierrosta. Bussit 50 ja 59 liikennöivät Pasilan suunnasta Kalasataman metroaseman kautta Polariksenkadun päättärille, lyhyen kävelymatkan päähän Korkeasaaren lipunmyynnistä.

Metro
Kalasatama on Korkeasaaren lähin metroasema. Siitä on Korkeasaaren lipunmyyntiin matkaa noin kilometri Isoisänsillan kautta. Voit hypätä myös bussiin 50 tai 59 metroaseman edestä Polariksenkadun pääteasemalle, josta on alle puoli kilometriä perille.

Polkupyörä
Oikaise Kalasatamasta tai Sörnäisistä Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaaren lipunmyynnin viereen! Kalasataman metrolta matkaa lipunmyyntiin on noin kilometri, Sörnäisistä kaksi kilometriä. Lähimmät kaupunkipyöräasemat ovat Isoisänsilta ja Arielinkatu. Korkeasaaren lipunmyynnin vieressä on iso pyöräparkki.

Oma auto
Auto kannattaa jättää kotiin tai kauemmas metroaseman liityntäparkkiin. Mustikkamaalla ja Kulosaaressa on erittäin rajallisesti tilaa omille autoille ja luvallisen parkkipaikan löytäminen iltakuuden jälkeen voi olla mahdotonta. Autolla voit tuoda ystäviäsi Kalasataman puolelle, Isoisänsillan päähän (Junonkatu 10), josta on lyhyt kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin. Liikuntaesteiset on mahdollista tuoda autolla lipunmyynnin luo (Mustikkamaanpolku 12).

Ohjeita Kissojen yöhön

Nauti upeasta valaistuksesta
Alkuillasta koko saari on avoinna, mutta illan hämärtyessä noin klo 20.30 yleisö ohjataan tunnelmalliselle valaistulle reitille. Monen mielestä se on parasta Kissojen Yössä!

Sopu sijaa antaa
Kissalaakson eläimet ovat liikkeellä koko illan, mutta yleisön puolella on eniten ruuhkaa klo 20, 21 ja 22 lajiesittelyiden aikaan. Rajoitamme tarpeen mukaan pääsyä Kissalaaksoon kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Ethän pyri ruuhkaan lastenvaunujen kanssa! Sateenvarjojen käyttö ei ole sallittua ihmisjoukon keskellä. Suoja-aitojen ylittäminen tai niillä seisominen on kielletty. Tupakointi on sallittua vain siihen merkityissä pisteissä. Annetaan tilaa toisillemme mahdollisuuksien mukaan; pienet edessä, isot takana.

Kunnioita eläimiä
Hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Ennakkolipulla sujuvammin
Mustikkamaan lipunmyynti voi ruuhkautua illan aikana. Ennakkolipulla ja vuosilipulla pääset omaa väylää pitkin lipuntarkistukseen. Tulosta lippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, kun moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna.

Grillit käytössäsi
Pukin ja Karhun grillit ovat lämpiminä omien eväiden grillausta varten. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda.

Ongelmatilanteet
Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä 050 3525989. Sama numero toimii myös Korkeasaaren omana hätänumerona. Ensiapupisteet löytyvät Laivarannasta, Ravintola Pukin vierestä ja Mustikkamaan lipunmyynnistä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.