Korkeasaari mukana nuorten työllistämishankkeessa

Korkeasaaren eläintarha ja Helsingin kaupunginkanslian työllisyyspalvelut kantavat kortensa kekoon nuorten yhteiskuntakuun toteutumiseksi yhteisellä nuorten työllistämishankkeella

Helsingin kaupunginkanslia ja Korkeasaaren eläintarha ovat tehneet yhteistyötä nuorten yhteiskuntatakuun toteutumiseksi ja ovat järjestäneet yhteisen nuorten työllistämishankkeen. Hankkeessa 14 työtöntä helsinkiläistä nuorta on työkokeilussa Korkeasaaren eläintarhassa. Osalle työkokeiluun osallistuvista nuorista on lisäksi pystytty järjestämään mahdollisuus palkalliseen määräaikaiseen työhön Korkeasaaressa työkokeilun päätyttyä.

Korkeasaaren työllistämishankkeessa nuoret ovat ensiksi noin kolme kuukautta työkokeilussa, jonka aikana he käyvät asiakaspalvelukoulutuksessa Amiedussa sekä suorittavat erilaisia työllistymistä tukevia lyhytkursseja. Työkokeilunsa aikana nuoret pääsevät osallistumaan Korkeasaaren 125-vuotisjuhlavuoden erilaisiin tapahtumiin ja niiden valmisteluun. Nuorilla on Korkeasaaressa monipuolisia työtehtäviä, esimerkiksi kiinteistönhoidossa, lipunmyynnissä ja markkinoinnissa. Nuoret ovat Helsingin kaupungin yhteiskuntatakuuhankkeen Respan ja Työvoimanpalvelukeskus Duurin alle 30-vuotiaita työttömiä helsinkiläisiä asiakkaita.

Kaupunginkanslian työllisyyspalveluilla on kokemusta erilaisista nuorten työllistämishankkeista. Hankkeissa on tehty yhteistyötä erilaisten pääkaupunkiseudulla toteutettujen yleisötapahtumien kanssa. Nuorten työllistämishankkeiden mallia on käytetty hyväksi mm. Jääkiekon MM-kisoissa vuosina 2012 ja 2013 sekä The Tall Ships Races 2013-tapahtumassa. Hankkeissa on tehty yhteistyötä Uudenmaan TE-toimiston sekä kaupungin työllisyydenhoidon palveluiden kanssa. Hankkeiden tarkoituksena on tarjota nuorille heidän jatkotyöllistymistään tukeva, mahdollisimman kattava ja monipuolinen työkokeilumahdollisuus kaupungilla.

Lisätietoa hankkeesta Helsingin kaupunginkanslian työllisyyspalveluista.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.