Itämeriseikkailu Korkeasaaressa

opintoretki

Itämeriseikkailu Korkeasaaressa 31.8.2023!

Itämeriseikkailu Korkeasaaressa on Baltic Sea Action Groupin (BSAG), Pidä saaristo siistinä ry:n, Sea Life Helsingin, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen meritiimin ja Korkeasaaren eläintarhan yhdessä järjestämä ohjelmapäivä kouluille torstaina 31.8.2023. Teemapäivä järjestetään Korkeasaaressa nyt neljättä kertaa.

Ohjelmapisteillä päästään tutustumaan Itämeren kaloihin, lintuihin, nisäkkäisiin ja selkärangattomiin, ja opitaan myös roskaamisen vaikutuksesta Itämereen. Metsähallituksen meritiimiläiset esittelevät rantavesien kartoitustyötä Karhulinnan edustalla. Ohjelmapisteiden kiertämisen jälkeen on mahdollisuus tutustua Korkeasaareen aikataulun niin salliessa. Itämeripäivän ohjelmaa on saatavilla klo 10-14. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Osallistujamäärä rajataan ja saapumisia porrastetaan, jotta Korkeasaaressa voisi liikkua ja ohjelmapisteille osallistua mahdollisimman väljästi ja sujuvasti. Porrastuksia on noudatettava, ja ryhmän tulee likkua oman opettajan johdolla Itämeriseikkailun ajan. Tapahtuma on ennakkoon ilmoittautuneille ja mukaan mahtuville kouluryhmille maksuton. Mukaan mahtuneet saavat tarkemman ohjelman sähköpostitse ennen vierailua ja saapuessa päivän ohjelmakartan Korkeasaaren lipunmyynnistä. Yhdellä lomakkeella voi ilmoittaa vain yhden luokan (max 30 oppilasta).

Kouluryhmän vierailun hakeminen Itämeripäivään 31.8.

Ilmoittautuminen on päättynyt ja tapahtuma on täynnä, kiitos kaikille vierailuhakemuksen tehneille. Vain osa ilmoittautuneista mahtuu mukaan, olemme kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä sähköpostitse 16.8. mennessä.

Muistattehan, että peruskoulujen ja lukioiden opetusryhmät voivat vierailla Korkeasaaressa maksutta loka-huhtikuussa, kunhan vierailuhakemus on tehty nettisivujemme kautta ennakkoon. Lue lisää. Mikäli sinulla on kysyttävää Itämeripäivästä, olethan yhteydessä tapahtumat(a)korkeasaari.fi.

Maksuttomat luontokouluohjelmat 3.-6.-luokille lukuvuodelle 2023-2024 ovat haussa 14.8.-30.8. Lue lisää ja hae mukaan.

Tehtäväsivuillamme on monenlaista opetusmateriaalia hyödynnettäväksi myös opetuksessa koulussa. Sivulta voi ladata myös Korkeasaaren lukujärjestyspohjan.

Mikä Itämeripäivä?

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8.