Koululaiskonferenssi 2023

amurinleopardi

Koululaiskonferenssi 2023

Korkeasaaressa on jo yli kymmenenä vuonna järjestetty keväisin osallistava ympäristökasvatustapahtuma yläkoulujen ja lukioiden edustajille. Vuonna 2023 koululaiskonferenssi järjestettiin täysin virtuaalisena kolmatta kertaa.

Tunturipöllö arktisen luonnon ilmentäjänä

Torstai 16.3.2023 (7-9.lk + lukio)

Mitä yksittäisen eläinlajin uhanalaistuminen kertoo? Mitä vaikutuksia ilmastonmuutoksella on arktiseen luontoon? Millä keinoin eläinlajeja voidaan suojella? Mitä haasteita suojelutyössä voidaan kohdata? Miten voi omassa elämässään edistää luonnon monimuotoisuutta? – Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia päivän aikana.

Asiantuntijoina Korkeasaaren ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo ja tutkimuskoordinaattori Kirsi Pynnönen-Oudman.


Alustuksen asioita kertaava Kahoot-visa.
Taustatietoa tunturipöllöstä ja sen suojelusta Korkeasaaren tunturipöllösivuilla.
Kuvia tunturipöllöstä Korkeasaaren kuvapankissa.

Oppilastyöt

Ounasrinteen peruskoulu, Rovaniemi
Ounasrinteen peruskoulussa syntyi tunturipöllö-rap Tuke-tunturipöllön ympärille. Työssä muistutetaan siitä, että tunturipöllöä ei pitäisi ottaa lemmiksi, vaikka Harry Potterin Hedwig-pöllön innoittamana moni on sellaisesta haaveillutkin.

Hauhon Yhtenäiskoulu, Hämeenlinna
Hauhon yhtenäiskoulun edustustiimi laati powerpoint-tietoiskun, joka on tarkoitus esittää koko muulle koululle ennen kevätjuhlaa. Kuulijoiden osallistamiseksi tiimi laatii myös Kahoot-visan, jolla kaikki koulun oppilaat voivat testata tietojaan aiheesta.
Hauhon yhtenäiskoulun diat

Kulosaaren yhteiskoulu, Helsinki
Ihan Korkeasaaren naapurissa sijaitseva Kulosaaren yhteiskoulu toteutti oivaltavan videon, jossa käsitellään tunturipöllön uhkia ja niitä keinoja, miten lajia voi auttaa. Videota esitetään koulun omissa kanavissa, monitoreissa koulun käytävillä ja aamunavauksessa, ja sen pohjalta laaditaan myös Kahoot-visa. Katso esitys.

Vehkojan koulu, Hyvinkää
Vehkojan koululla Hyvinkäällä koululaiskonferenssin aihe linkitettiin koulun välittämisen teemaviikkoon: omasta itsestä, lähimmäisistä ja lähiympäristöstä välittämisen tärkeää teemaa laajennettiin myös tunturipöllöstä ja pohjoisesta luonnosta välittämiseen. Auditorion seinään kiinnitettäviä tietoiskuja syntyi 13 kappaletta ja huomioon vangitsijaksi taiteiltiin hieno Pelasta Hedwig-maalaus.

Lisätietoja tapahtumasta

tapahtumat (at) korkeasaari.fi

Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje!