Koululaiskonferenssi 2023

amurinleopardi

Koululaiskonferenssi 2023

Korkeasaaressa on jo yli kymmenenä vuonna järjestetty keväisin osallistava ympäristökasvatustapahtuma yläkoulujen ja lukoiden edustajille. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa virtuaalisena Teamsin välityksellä torstaina 16.3.

Koululaiskonferenssissa kuullaan asiantuntijan alustus, on mahdollisuus esittää kysymyksiä, työstetään aihetta oman koulun porukan kesken työpajassa, esitellään työpajassa syntyneet viestit loppuseminaarissa ja annettaan rakentavaa ja kannustavaa palautetta muiden koulujen viesteille.

Tunturipöllö arktisen luonnon ilmentäjänä

Torstai 16.3.2023 (7-9.lk + lukio)

Mitä yksittäisen eläinlajin uhanalaistuminen kertoo? Mitä vaikutuksia ilmastonmuutoksella on arktiseen luontoon? Millä keinoin eläinlajeja voidaan suojella? Mitä haasteita suojelutyössä voidaan kohdata? Miten voi omassa elämässään edistää luonnon monimuotoisuutta? – Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia päivän aikana.

Asiantuntijoina Korkeasaaren ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo ja tutkimuskoordinaattori Kirsi Pynnönen-Oudman.
Teron esityksen diat löydät täältä ja Kirsin esityksen diat täältä.

Taustatietoa tunturipöllöstä ja sen suojelusta Korkeasaaren tunturipöllösivuilla.
Kuvia tunturipöllöstä Korkeasaaren kuvapankissa.

Ohjelma

9.05 – 9.10 liittyminen verkkotapahtumaan ja yhteyksien testaus
9.15 alkusanat, esittelyt ja yleiset ohjeistukset päivään
9.30 asiantuntija-alustus ja aikaa kysymyksille
10.15 – 12.45 työpajatyöskentely ja lounas koululla
12.45 toiminnallinen loppuseminaari
14.30 loppusanat
14.45 tapahtuma päättyy

Kenelle tapahtuma sopii ja mitä se edellyttää opettajalta?

Kokoa koulustasi 7.-9.-luokkalaisten tai lukiolaisten edustajaoppilaiden joukko, esimerkiksi ympäristöraatilaisia tai muita kiinnostuneita. Sopiva oppilasmäärä voisi olla esimerkiksi 5-10 oppilasta. Järjestä ryhmälle jokin tila, jossa he voivat työskennellä koko tapahtuma-ajan ja jossa on toimiva Teams-yhteys kameroineen ja äänentoistoineen. Järjestä myös itsellesi tai kollegallesi tilaisuus valvoa oppilaita ja ohjata heidän työpajatyöskentelyään. Korkeasaaren puolesta työpajatyöskentelyyn tulee ohjeistus ja taustatuki, mutta ei jatkuvaa työpajan ohjausta. Tapahtumaan liittyy myös pieni ennakkotehtävä.

Työpajassa tuotetaan viesti tai kannanotto koko muulle koululle konferenssipäivän aiheesta. Viestin voi toteuttaa esimerkiksi posterina tai someviestinä, tai jonain muuna vapaavalintaisena menetelmänä. Tarkoitus siis on, että edustajaoppilaiden kautta tapahtuman viesti saavuttaisi koko koulun. Saatamme julkaista joitakin viestejä myös Korkeasaaren nettisivuilla tai somessa, jos saamme siihen luvan.

Ohje 1: Posteri
Ohje 2: Video- tai muu digitaalinen viesti
Ohje 3: Omavalintainen työ

Oppilaiden nimiä tai muitakaan henkilötietoja ei tarvitse ilmoittaa meille etukäteen. Jos edustajaoppilasjoukon kokoonpanossa tulee tarve viime hetken muutoksille, voitte järjestää asian koululla parhaaksi katsomallanne tavalla.

Miten mukaan?

Ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostitse.

Lisätietoja tapahtumasta

tapahtumat (at) korkeasaari.fi

Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje!