Koululaiskonferenssi 2024

chantaburinsammalsammakko

Koululaiskonferenssi 2024

Korkeasaaressa on jo yli kymmenenä vuonna järjestetty keväisin osallistava ympäristökasvatustapahtuma yläkoulujen ja lukioiden edustajille. Vuonna 2024 koululaiskonferenssi järjestetään jälleen pitkästä aikaa paikan päällä Korkeasaaressa.

Valokeilassa monimuotoisuuskeskukset – esimerkkinä Vietnamin ainutlaatuinen luonto

Torstai 14.3.2024 (7-9.lk + lukio)

Mitä ovat luonnon monimuotoisuuskeskukset eli biodiversiteetin hotspot-alueet? Mitä merkitystä niillä on? Millainen on Vietnamin ainutlaatuinen luonto ja mitkä tekijät sitä uhkaavat? Miten kaukaisen Vietnamin luontoa voidaan suojella? – Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia päivän aikana.

Alustava ohjelma

9.30 alkusanat, esittelyt ja yleiset ohjeistukset päivään
9.45 asiantuntija-alustus ja aikaa kysymyksille
10.30 – 11.45 lounas ja eläintarhakierrokset porrastetusti
11:45 – 13.30 työpajatyöskentely
13.30 toiminnallinen loppuseminaari
14.45 loppusanat
15 tapahtuma päättyy

Kenelle tapahtuma sopii ja mitä se edellyttää opettajalta?

Kokoa koulustasi 7.-9.-luokkalaisten tai lukiolaisten edustajaoppilaiden joukko, esimerkiksi ympäristöraatilaisia tai muita kiinnostuneita. Sopiva oppilasmäärä voisi olla 5-8 oppilasta. Oppilaat voivat olla eri luokka-asteilta. Osallistut oppilaidesi kanssa tapahtumaan ja olet mukana työpajassa. Korkeasaaren puolesta työpajatyöskentelyyn tulee ohjeistus ja Korkeasaaren edustaja työpajan ja eläintarhakierroksen ajaksi. Tapahtumaan liittyy myös pieni ennakkotehtävä, jota toivomme kaikkien osallistuvien ryhmien pohtivan hieman etukäteen. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tarjoamme osallistujille lounaan. Matkakustannuksista kukin koulu huolehtii itse.

Työpajassa tuotetaan viesti tai kannanotto koko muulle koululle konferenssipäivän aiheesta. Viestin voi toteuttaa esimerkiksi posterina tai someviestinä, tai jonain muuna vapaavalintaisena menetelmänä. Tarkoitus siis on, että edustajaoppilaiden kautta tapahtuman viesti saavuttaisi koko koulun. Kunkin työpajan muodostaa koulun edustusjoukko, eli saman koulun oppilaat ja opettaja ovat samassa työpajassa. Saatamme julkaista joitakin viestejä myös Korkeasaaren nettisivuilla tai somessa, jos saamme siihen luvan.

Oppilaiden nimiä ei tarvitse ilmoittaa meille ennestään, mutta tiedot mahdollisista erityisruokavalioista tarvitsemme ruokailua varten osallistumisvahvistuksen yhteydessä.

Koululaiskonferenssipäivässä on mukana Helsingin yliopiston tutkijoita, ja päivän aikana oppilailla on mahdollisuus halutessaan osallistua tutkimukseen. Lue lisää tutkimuksesta. Viestimme tästä tarkemmin tapahtumaan osallistuville.

Miten mukaan?

Ilmoittautuminen on päättynyt. Olemme olleet yhteydessä ilmoittautuneisiin kouluihin ja pyydämme koululta vahvistuksen osallistumisesta viimeistään 28.2. mennessä. Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä kouluja, joten perutut tai vahvistamatta jätetyt paikat jaetaan varasijalle jääneille.

Lisätietoja tapahtumasta

arkki (at) korkeasaari.fi

Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje!