Tarhaelämää

Berberiapinan poikanen isänsä sylissä

Tarhaelämää

Berberiapinat tarvitsevat lajitovereiden seuraa, jotta niillä on hyvä olla. Lähes erakkona elävä amurinleopardi liikkuu mieluiten hämärän aikaan, mutta tarkkailee päivisinkin ympäristöä puiden oksien suojista. Eri asiat ovat tärkeitä eri eläinlajeille ja eläimille, myös eläintarhassa.

Korkeasaaressa eläimistä huolehtivat eläintenhoidon ammattilaiset. Heidän tehtäviinsä kuuluvat mm. ruokavalion suunnittelu ja ruokinta, tarhojen suunnittelu ja sisustus, virikkeiden teko sekä eläinten terveydentilan ja käyttäytymisen seuraaminen. Tarvittaessa apuna on eläinlääkäri. Oppia haetaan ja jaetaan toisten eläintarhojen kanssa. Myös tutkittua tietoa eläinten tarpeista ja elintavoista saadaan jatkuvasti lisää.

Ota käsiohjelma oppaaksi ja lähde tutkimaan!

Kesän ajan Korkeasaaressa voi tutustua siihen, miten erilaiset asiat ovat eri eläinlajeille tärkeitä ja kuinka eläimistä Korkeasaaressa huolehditaan. Tarhaelämää on erityisesti lapsiperheille suunniteltu omatoiminen ja vapaassa järjestyksessä kierrettävä reitti. Reitin kyltit löytää ottamalla lipunmyynnistä mukaan ilmaisen Tarhaelämää-käsiohjelman.

Ensimmäisenä tehtävänä on tunnistaa käsiohjelman kuvien eläimet, joiden luota kyltit löytyvät. Tunnistamisessa voi käyttää apuna Korkeasaaren lipunmyynnissä jaettavaa karttaa.

Tarhaelämää-käsiohjelman kuvat voi värittää retken jälkeen kotona ja muistella samalla minkälaisia eläimet olivatkaan ja mikä kullekin eläimelle on tärkeää.

Mitä jäi mieleen? Testaa ja osallistu arvontaan

Reitin päätteeksi voi osallistua arvontaan, jossa arvotaan joka päivä useita pieniä palkintoja sekä kesän aikana kolme pehmolelua. Arvontaan tulee osallistua vierailupäivänä, sillä tiedon voitosta saa heti ja voiton osuessa kohdalle palkinnon saa lunastaa Korkeasaaren kaupasta. Arvontaan osallistutaan netin kautta, joten mukana tulee olla puhelin jossa on nettiyhteys ja pääsy sähköpostiin. Palkinnon lunastamiseen tarvittava linkki toimitetaan voittajille sähköpostitse. Osallistuminen ei edellytä kaikkien pisteiden kiertämistä.