Usein kysyttyä: jäniseläimet

Usein kysyttyä jäniseläimistä

Tarvitseeko yksinäinen jäniksen- tai rusakonpoikanen apua?

Rusakot ja jänikset eivät tee pesää, vaan emo jättää pienet poikasensa eri paikkoihin aluskasvillisuuden sekaan suojaan, ja käy imettämässä niitä kerran tai kahdesti aamuyöllä. Päiväsaikaan emo välttää poikastensa lähelle menemistä, ettei houkuttelisi paikalle petoeläimiä. Yksinäinen jäniksen tai rusakon poikanen ei siis juuri koskaan ole hylätty ja siksi onkin parasta jättää se rauhaan. Jos poikanen on selkeästi vahingoittunut, esimerkiksi linnun nokkima ja verinen, tai makaa kyljellään, se täytyy toimittaa hoitoon.

Jos poikanen löytyy vaarallisesta tai hankalasta paikasta kuten parkkipaikalta, voi poikasen siirtää mahdollisimman lähelle löytöpaikkaa suojaisampaan paikkaan, esimerkiksi pusikon juurelle. Poikaseen ei kannata koskea paljain käsin. Emo löytää poikasensa, kunhan sitä ei ole siirretty liian kauas.

Sinäkin voit tukea Villieläinsairaalan työtä!

Korkeasaaren Villieläinsairaala tarjoaa paikan, jonne loukkaantuneita tai orpoja luonnonvaraisia eläimiä voi tuoda saamaan ammattitaitoista hoitoa. Villieläinsairaalan sivuilta löydät tiedot yhteydenottoa varten sekä ohjeita eri tilanteissa toimimiseen. Voit tukea Villieläinsairaalan toimintaa lahjoituksin.

VILLIELÄINSAIRAALAN YHTEYSTIEDOT LAHJOITA PERUSTA OMA KERÄYS