Intiaaninsulka

Intiaaninsulka kuuluu tetrakaloihin. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta Amazon- ja Orinoco-joista. Sen kylki on hopeanvärinen ja jopa läpikuultava, evissä on tummat pilkut ja värikkäät tyvet. Koiraat ja naarat ovat melko saman näköisiä, joskin naaraiden väritys on yleensä hieman hailakampi ja täysikasvuisena ne ovat usein koiraita kookaampia.

Kuten muutkin tetrat, intiaaninsulka on parvikala. Se viihtyy kasvillisuuden seassa, ja nousee sadekaudella kutemaan tulviville alueille. Kalan ruokavalio koostuu pienistä selkärangattomista. Intiaaninsulat kuvattiin tieteelle vuonna 1894, ja niistä on sen jälkeen muotoutunut suosittuja akvaariokaloja.

Suojelu

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN on arvioinut lajin vuonna 2020 luokituksessaan elinvoimaiseksi. Lemmikkikaupan ei katsota uhkaavan lajia, sillä lähes kaikki myytävät kalat ovat kasvatettuja. Sen sijaan vesien saastuminen ja ihmisasutuksen levittäytyminen voivat muodostua sille uhaksi.

Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestö EAZA käynnisti vuonna 2020 meriluonnon suojeluun ja kalakantojen kestävään käyttöön liittyvän kaksivuotisen Which Fish -kampanjan, jossa myös Korkeasaari oli mukana.

Korkeasaaressa

Korkeasaareen saapui intiaaninsulkia vuonna 2021. Ne asuvat Amazonia-talossa sijaitsevassa akvaariossa.