Taiwaninrottakäärme

Taiwaninrottakäärme on viehkorottakäärmeen alalaji, joka elää vain Taiwanissa. Lajin elinympäristöä ovat heinikot ja metsät, jossa käärme voi oleilla sekä maassa että puun tai pensaan oksistossa. Se viihtyy myös asutuksen tuntumassa. Ravinnokseen se saalistaa sammakoita, lintuja, munia ja jyrsijöitä.

Taiwaninrottakäärme voi kasvaa jopa 2,8-metriseksi. Käärme on ketterä ja nopea liikkeissään, mutta piilotteleva ja myrkytön. Laji on aktiivinen sekä yöllä että päivällä.

Väritykseltään taiwaninrottakäärme on kellertävä mustin kuvioin, häntä on mustaraidallinen. Taiwaninrottakäärme lisääntyy munimalla: poikaset ovat 30-40-senttisiä kuoriutuessaan. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN ei ole luokitellut lajin uhanalaisuutta.

Korkeasaaressa

Korkeasaaressa on yksi taiwaninrottakäärme, joka on entinen lemmikki ja päätyi eläintarhaan pitovaikeuksien vuoksi vuonna 2016. Käärmeen iästä ei ole tietoa, mutta se on syntynyt Belgiassa. Korkeasaareen tarjotaan usein erilaisia haastavia lemmikkejä, joille ei pääsääntöisesti ole tilaa. Taiwaninrottakäärmeen kohdalla voitiin kuitenkin tehdä poikkeus, sillä sille pystyttiin järjestämään sopiva terraario.

Korkeasaaressa on välillä mahdollisuus päästä 360-virtuaalilasien avulla sisälle taiwaninrottakäärmeen terraarioon.