Ryhmänjohtajan muistilista

Kiitos ilmoittautumisesta!

Lähetämme vahvistuksen sähköpostiisi, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
Voit vahvistusta odottaessa lukea alta ryhmänjohtajan muistilistan.

Saapuminen

Metrolla Kalasatamaan: Isojen ryhmien kanssa liikkuminen on varminta metrolla. Kalasataman metroasemalta Korkeasaareen on noin 1 km kävelymatka. Korkeasaareen löydät Kalasataman läpi seuraamalla vihreitä betonikilpikonnia, jotka johdattavat Isoisänsillan kautta perille.

Bussilla 16 Rautatientorilta: Bussi 16 Rautatientorilta (laituri 17) Korkeasaaren lipunmyynnin eteen liikennöi 20 minuutin välein ja voi vilkkaina aikoina olla ruuhkainen. Mikäli ryhmässäsi on yli 25 henkilöä, olethan yhteydessä HSL:ään. Katso ohjeet tästä. Korkeasaaren eläintarha ei vastaa HSL:n bussiliikenteestä eikä siitä johtuvista myöhästymisistä.

Bussilla 50 tai 59 Pasilan juna-asemalta: Bussit 50 Maunulasta ja 59 Pajamäestä ajavat Pasilan juna-aseman kautta Kalasatamaan Koksikadun päätepysäkille, josta on 1 km kävelymatka Isoisänsillan yli Mustikkamaan lipunmyyntiin. Poispäin lähtiessä lähin pysäkki on Polariksenkatu, joka on lähempänä Isoisänsiltaa. Busseissa kelpaavat Helsingin sisäiset ja seutuliikenteen liput.

Vesibussilla: Vesibussi Korkeasaareen liikennöi Kauppatorilta kesäkuun alusta elokuun loppuun päivittäin, sekä toukokuussa ja syyskuussa viikonloppuisin. Matka kestää noin 20 minuuttia ja vesibussi liikennöi kumpaankin suuntaan kerran tunnissa: lähtö Kauppatorilta on tasalta ja Korkeasaaresta puolelta. Vesibussit ovat esteettömiä. Reittiä liikennöi JT-Line. Lisätietoa vesibussiliikenteestä löydät JT-Linen aikataulu– ja hintasivuilta.

Eväshetki Korkeasaaressa

Korkeasaaressa on useita piknik- ja grillipaikkoja ulkona. Jos suunnittelet grillihetkeä, ota omat tulitikut mukaan, tarjoamme hiilet. Sisätiloissa voi evästellä Karhulinnan evästilassa, jossa on lajittelupiste roskille. Pyrittehän ottamaan eväät mukaan mahdollisimman ekologisesti pakattuina. Ravintola palvelee Korkeasaaressa ympäri vuoden. Koululaisille on oma lounashinta ja varaus on hyvä tehdä etukäteen, lisää kertoo ravintoloitsijamme Marcante Oy: myynti@korkeasaarenravintolat.fi

Eläintarha on eläinten koti

Opettajana oppilaasi ovat sinun vastuullasi. Käythän eläintarhaetiketin ja säännöt oppilaidesi kanssa läpi huolella koulussa ennen eläintarhavierailua. Varaathan riittävästi valvojia mukaan vierailulle. Suosituksemme on yksi aikuinen jokaista 15 oppilasta kohden. Ryhmän valvojat ja avustajat pääsevät maksutta vierailulle. Näpistyksistä, varkauksista ja eläimiin tai ihmisiin kohdistuvasta väkivallasta ilmoitamme aina poliisille.

Jos vierailette eläintarhassa toukokuussa, muistathan käydä oppilaiden kanssa läpi myös sen, ettei pesiviä valkoposkihanhia saa kiusata, sillä ne puolustavat pesäänsä. Tärkeintä on painottaa, että oppilaat osaisivat havainnoida hanhet eläintarhassa liikkuessaan. Ohjeen pesien ohittamiseen löydät täältä.

Lisätiedot

050 352 5989 (aukioloaikojen mukaisesti)
opintoretket (a) korkeasaari.fi