Varhaiskasvattajan info

opintoretki

Tervetuloa retkelle Korkeasaareen kevätkaudella 2024!

Kiitos ilmoittautumisestasi opintoretkelle Korkeasaareen! Alta löydät vielä tärkeää infoa retkeen liittyen. Käythän Korkeasaaren järjestyssäännöt huolellisesti läpi ryhmäsi kanssa ennen eläintarhavierailua, sillä olet vastuussa siitä, että ryhmäsi käyttäytyy sääntöjä noudattaen ja turvallisesti.

Saapuminen Korkeasaareen

Julkinen liikenne: Julkisen liikenteen käyttäjille suosittelemme metroa Kalasatamaan ja sieltä hieman reilun kilometrin kävelymatkaa Mustikkamaalle Isoisän sillan yli.  Myös busseilla 16 ja 59 pääsee lähelle Korkeasaarta. Bussit voivat olla ruuhkaisia. Katso tarkemmat reitit ja aikataulut HSL:n sivuilta. Julkisilla matkustaessanne tutustuttehan HSL:n ohjeistukseen: varhaiskasvatusryhmien liikkuminen joukkoliikenteellä.

Tilausajo: Bussin voi tyhjentää ja täyttää lipunmyynnin vieressä. Bussin parkkeeraaminen lipunmyynnin viereen on ehdottomasti kielletty. Mustikkamaan urheilukenttien vieressä on mahdollisuus tienvarsipysäköintiin. Bussien pysäköiminen lipunmyynnin viereen häiritsee bussin nro 16 liikennettä sekä voi tukkia pelastusteitä. Pysäköimisestä voi seurata sakko.

Vesibussi: Vesibussi liikennöi kesäisin Kauppatorilta (kesä-elokuu, elokuussa ja syyskuussa arkisin vain tilauksesta) Korkeasaareen. Huomaathan, että vesibussikuljetuksen hinta ei sisälly Korkeasaaren pääsylippuihin, vaan veloitetaan erikseen matkan aikana. Reittiä liikennöi JT-Line.

Siltatyömaa ja uuden pääsisäänkäynnin rakentaminen: Mustikkamaalta Korkeasaareen saavuttaessa  kuljetaan työmaa-alueen yli ja ohi. Rakennustyömaan räjäytystyöt voivat aiheuttaa lyhyitä kulkukatkoja kävelysillan käyttöön turvallisuussyistä. Lue lisää Kruunusiltojen työmaasta sekä pääsisäänkäynnin työmaasta. Sillalta Laivarannan ja Kissalaakson suuntaan menevä reitti on työmaan vuoksi pois käytöstä, joten saareen saapuessa ja sieltä poistuessa tulee kulkea saaren keskiosan kautta.

Sisäänpääsy

Korkeasaari aukeaa päivittäin kello 10:00. Varhaiskasvatusryhmät voivat ennakkoon sovitusti saapua kuitenkin jo klo 9.30. Huomaathan, että eläintarhaan mahtuu vain rajallinen määrä ryhmiä päivää kohti.

Päiväkotiryhmät voivat vierailla Korkeasaaressa veloituksetta vuoden ympäri. Ryhmän ohjaajat ja muut valvovat aikuiset pääsevät ryhmänsä kanssa sisään veloituksetta. Veloitukseton vierailu vaatii aina retkihakemuksen tekemistä verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella vähintään viikkoa ennen vierailua. Kaikki retkihakemukset käsitellään erikseen. Muihin kuin päiväkotiryhmiin sovelletaan normaalia ryhmähinnastoa.

Mikäli ryhmäsi kuuluu maksullisten vierailujen piiriin, lippujen maksaminen on mahdollista käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla tai laskulla. Laskutustiedot tarvitsemme jo ennen vierailua. Laskutukseen vaaditaan aina maksajan y-tunnus, laskutusosoite sekä viite. Emme laskuta yksityishenkilöitä tai esimerkiksi vanhempainyhdistyksiä, joilla ei ole y-tunnusta.  Laskutuslisämme kaikissa laskuissa on 10 euroa. Liput voi ostaa myös verkkokaupastamme. Huomaathan, että verkkokaupasta ostettuja mutta käyttämättä jääneitä lippuja ei ole mahdollista hyvittää, ja lipunmyynnissä tulee käydä ilmoittautumassa saapumisen yhteydessä.

Ohjelma

Materiaalia omatoimiretkelle: Verkkosivuillamme on linkkejä varhaiskasvatuskohderyhmälle suunniteltuihin tehtäviin, joita voit tulostaa ryhmäsi käyttöön vapaasti. Mukana on myös ”kamerakynä” -materiaaleja, jotka hyödyntävät valo- ja videokuvausta tehtävissä.

Opastettu kierros: Varhaiskasvatukselle suunnattu Eläinkunnan ihmeitä. Kierroksen hinta päiväkotiryhmälle on 75 euroa/opas (sis. ALV 24%) ja kesto noin tunnin. Yhden oppaan mukaan otetaan enintään 30 henkilöä, suuremmille ryhmille tarvitaan siis useampi opas. Mikäli et tiedustellut opastettua kierrosta ilmoittautumisen yhteydessä, sen voi tehdä sähköpostitse opintoretket@korkeasaari.fi. Kierrosta tiedusteltaessa kannattaa huomioida lipunmyynnissä ilmoittautumiseen ja aloituspaikalle siirtymiseen vaadittava aika. Tiedustelu tulee tehdä vähintään viikkoa ennen haluttua opastusajankohtaa. Ruuhkaisimpaan aikaan huhti-toukokuussa henkilökuntaamme on kentällä ja heidän kanssaan voi pysähtyä juttelemaan, mutta opastettuja kierroksia ei ole silloin mahdollista varata.

Ruokailu

Ravintola: Korkeasaaren ravintoloihin tulee tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin ennen retkeä, vilkkaimpana luokkaretkiaikana on ruuhkaa. Mikäli ette retkihakemuksessanne pyytäneet tarjousta ruokailuista, voi varausta ja ruokalistaa tiedustella sähköpostitse osoitteesta myynti@korkeasaarenravintolat.fi.

Omat eväät: Korkeasaaressa on omien eväiden syöntiin varattuja sisätiloja Karhulinnalla ja Amazonia-talon aulassa, joista löytyy mikroaaltouuni. Evästila visentti on katettu puolilämmin evästila visenttitarhan äärellä (kartalla 58). Eri puolilta saarta löytyy myös piknikpöytiä. HUOM! Ravintolan tiloissa ei voi syödä omia eväitä!

Pidättehän omat eväät omina, saaren eläimet saavat hoitajiltaan tarvitsemansa ravinnon. Varokaa myös lokkeja, ne käyvät vuosi vuodelta röyhkeämmiksi ruokavarkaiksi, koska jotkut ihmiset ruokkivat lokkeja kielloista huolimatta.

Grillit: Saarella on grillejä omatoimiseen käyttöön. Korkeasaari tarjoaa hiilet, ota mukaan sytytyspaloja ja sytytysvälineet. Grillien sijainnit on merkitty karttaan. Saaren Kota grilleineen on myös käytössä kaikille asiakkaille, ellei sitä ole vuokrattu yksityiskäyttöön. Varaustilannetta voitte tiedustella lipunmyynnistä 050 352 5989. Mikäli haluatte vuokrata Kodan, voitte tehdä sen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opintoretket@korkeasaari.fi. Kodan vuokra on 62€ koululuokille ja tällöin kotaa voi käyttää maksimissaan 4h.

Luonnonvaraiset valkoposkihanhet Korkeasaaressa

Korkeasaaressa pesii keväisin luonnonvaraisia valkoposkihanhia, joiden kanssa haluamme elää rauhaisaa rinnakkaiseloa. Päivitämme hanhi-infon vielä lähempänä hanhien huhtikussa käynnistyvää kevätmuuttoa Suomeen. Syksyllä hanhet siirtyvät Korkeasaaresta muualle.

Kursseja kasvattajille

Järjestämme myös opettajille ja muille kasvattajille maksuttomia koulutuksia eläimellisistä ja opetuksellisista aiheista. Keväällä 11.5.2023 on ohjelmassa koulutus nimeltä erityisesti opettajille suunnattu Eläinten hyvinvoinnin lähteillä 2. Kursseilla saa eväitä aiheiden käsittelyyn omassa opetustyössä, omatoimisten eläintarhakäyntien suunnitteluun sekä vinkkejä eläin- ja luonto-opetukseen muutenkin. Kurssista saa todistuksen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake kurssille löytyy verkkosivuillamme.

Tilaa uutiskirje kasvattajille

Tilaa opettajille ja muille kasvattajille suunnattu infokirje!
Saat vinkit ja tiedot ohjelmistamme ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi.
Tilaa kasvattajien uutiskirje!

Mukavaa retkipäivää Korkeasaaressa!