Varhaiskasvattajan info

opintoretki

Tervetuloa retkelle Korkeasaareen syyskaudella 2021!

Kiitos ilmoittautumisestasi opintoretkelle Korkeasaareen! Alta löydät vielä tärkeää infoa retkeen liittyen. Käythän Korkeasaaren järjestyssäännöt huolellisesti läpi ryhmäsi kanssa ennen eläintarhavierailua, sillä olet vastuussa siitä, että ryhmäsi käyttäytyy sääntöjä noudattaen ja turvallisesti. Huomiothan ohjeistuksemme turvalliseen eläintarhavierailuun koronakaudella!

Saapuminen Korkeasaareen

Julkinen liikenne: Julkisen liikenteen käyttäjille suosittelemme metroa Kalasatamaan ja sieltä hieman reilun kilometrin kävelymatkaa Mustikkamaalle Isoisän sillan yli.  Myös busseilla 16, 50 ja 59 pääsee lähelle Korkeasaarta. Bussit voivat olla ruuhkaisia. Katso tarkemmat reitit ja aikataulut HSL:n sivuilta. Julkisilla matkustaessanne tutustuttehan HSL:n ohjeistukseen: varhaiskasvatusryhmien liikkuminen joukkoliikenteellä.

Tilausajo: Bussin voi tyhjentää ja täyttää lipunmyynnin vieressä. Bussin parkkeeraaminen lipunmyynnin viereen on ehdottomasti kielletty. Mustikkamaan urheilukenttien vieressä on mahdollisuus tienvarsipysäköintiin. Bussien pysäköiminen lipunmyynnin viereen häiritsee bussin nro 16 liikennettä sekä voi tukkia pelastusteitä. Pysäköimisestä voi seurata sakko.

Vesibussi: Suomen Saaristokuljetus Oy:n vesibussi liikennöi kesäisin Kauppatorilta (touko-syyskuu) sekä Hakaniemestä (kesä-elokuu) Korkeasaareen. Ryhmien tulee varata lauttapaikat etukäteen Suomen Saaristokuljetus Oy:n sivujen kautta. Huomaathan, että vesibussikuljetuksen hinta ei sisälly Korkeasaaren pääsylippuihin, vaan veloitetaan erikseen matkan aikana.

Sisäänpääsy

Korkeasaari aukeaa päivittäin kello 10:00. Varhaiskasvatusryhmät voivat ennakkoon sovitusti saapua kuitenkin jo klo 9.00. Huomaathan, että eläintarhaan mahtuu vain rajallinen määrä ryhmiä päivää kohti.

Päiväkotiryhmät voivat vierailla Korkeasaaressa veloituksetta vuoden ympäri. Ryhmän ohjaajat ja muut valvovat aikuiset pääsevät ryhmänsä kanssa sisään veloituksetta. Veloitukseton vierailu vaatii aina retkihakemuksen tekemistä verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella vähintään viikkoa ennen vierailua. Kaikki retkihakemukset käsitellään erikseen. Muihin kuin päiväkotiryhmiin sovelletaan normaalia ryhmähinnastoa.

Mikäli ryhmäsi kuuluu maksullisten vierailujen piiriin, lippujen maksaminen on mahdollista käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla tai laskulla. Laskutustiedot tarvitsemme jo ennen vierailua. Laskutukseen vaaditaan aina maksajan y-tunnus, laskutusosoite sekä viite. Emme laskuta yksityishenkilöitä tai esimerkiksi vanhempainyhdistyksiä, joilla ei ole y-tunnusta.  Laskutuslisämme kaikissa laskuissa on 10 euroa. Liput voi ostaa myös verkkokaupastamme. Koululaishinnoitellut pääsyliput tulevat näkyviin piilolinkin taakse viimeistään toukokuussa. Huomaathan, että verkkokaupasta ostettuja mutta käyttämättä jääneitä lippuja ei ole mahdollista hyvittää, ja lipunmyynnissä tulee käydä ilmoittautumassa saapumisen yhteydessä.

Ohjelma

Materiaalia omatoimiretkelle: Verkkosivuillamme on linkkejä varhaiskasvatuskohderyhmälle suunniteltuihin tehtäviin, joita voit tulostaa ryhmäsi käyttöön vapaasti. Mukana on myös ”kamerakynä” -materiaaleja, jotka hyödyntävät valo- ja videokuvausta tehtävissä.

Opastettu kierros:Koronakeväänä emme tarjoa opastuksia, mutta saaressa liikkuu oppaita ja muita työntekijöitämme, joille voi turvavälit huomioiden esittää kysymyksiä.

Ruokailu

Ravintola: Korkeasaaren ravintoloihin tulee tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin ennen retkeä, vilkkaimpana luokkaretkiaikana on ruuhkaa. Mikäli ette retkihakemuksessanne pyytäneet tarjousta ruokailuista, voi varausta ja ruokalistaa tiedustella sähköpostitse osoitteesta myynti@korkeasaarenravintolat.fi.

Omat eväät: Korkeasaaressa on omien eväiden syöntiin varattuja sisätiloja Karhulinnalla ja Amazonia-talon aulassa, joista löytyy mikroaaltouuni. Evästila visentti on katettu puolilämmin evästila visenttitarhan äärellä (kartalla 58). Eri puolilta saarta löytyy myös piknikpöytiä. Pidättehän omat eväät omina, saaren eläimet saavat hoitajiltaan tarvitsemansa ravinnon. Varokaa myös lokkeja, ne käyvät vuosi vuodelta röyhkeämmiksi ruokavarkaiksi. HUOM! Koronatilanne voi vaikuttaa sisäevästilojen käytettävyyteen.

Grillit: Saarella on grillejä omatoimiseen käyttöön. Korkeasaari tarjoaa hiilet, ota mukaan sytytyspaloja ja sytytysvälineet. Grillien sijainnit on merkitty karttaan. Saaren Kota grilleineen on myös käytössä kaikille asiakkaille, ellei sitä ole vuokrattu yksityiskäyttöön. Varaustilannetta voitte tiedustella lipunmyynnistä 050 352 5989. Mikäli haluatte vuokrata Kodan, voitte tehdä sen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opintoretket@korkeasaari.fi. Kodan vuokra on 62€ koululuokille ja tällöin kotaa voi käyttää maksimissaan 4h.

Kursseja kasvattajille

Järjestämme myös opettajille ja muille kasvattajille maksuttomia koulutuksia eläimellisistä ja opetuksellisista aiheista. Kursseilla saa eväitä aiheiden käsittelyyn omassa opetustyössä, omatoimisten eläintarhakäyntien suunnitteluun sekä vinkkejä eläin- ja luonto-opetukseen muutenkin. Kurssista saa todistuksen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake kurssille löytyy verkkosivuillamme.

Tilaa uutiskirje kasvattajille

Tilaa opettajille ja muille kasvattajille suunnattu infokirje!
Saat vinkit ja tiedot ohjelmistamme ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi.
Tilaa kasvattajien uutiskirje!

Mukavaa retkipäivää Korkeasaaressa!