Opening hours & services – Öppettider

wolverine

Öppettider

COVID-19: Vi följer de restriktioner som myndigheterna har bestämt. Läs mer.

Ni kan besöka vår djurpark under alla säsonger! Biljettförsäljning och inträde upphör en timme före stängningstiden.

2021     Mån – Fre     Lör – Sön Undantagen
APRIL Mån – Fre stängd Lör – Sön stängd Stängd (COVID-19)
MAJ Mån – Fre10 – 18 Lör – Sön 10 – 20 1.-2.5 ständg, & 13.5. kl 10 – 20
JUNI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20 Midsommarafton 25.6. öppet kl 10 – 17
JULI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
AUGUSTI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
SEPTEMBER Mån – Fre10 – 18 Lör – Sön 10 – 18 Katternas Natt 3.-4.9. & 10.-11.9.2021 öppet kl 10 – 22
OKTOBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 18
Höstlov  16. – 24.10. öppet kl 10 – 18
NOVEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16
DECEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16 Julafton 24.12. öppet kl 10 – 14

Tjänster

Mat

Restaurang Karhu och Blåbärslandets Bistro Bron betjänar dagligen. På vintern är alltid åtminstone en restaurang uppe, på sommaren finns det för besökare flera olika tjänster till förfogande. Restauranger, caféer och kiosker följer djurparkens uppehållstider. Djurparkens restauranger drivs av Marcante Oy.

Om du vill hämta din egen lunch finns det inomhus picknic ställen som är öppna året runt. Dessa ställen finns i björn slottet och i Amazonia huset. I båda utrymmen finns mikro till förfogande. Det finns också en hydda med en eldstad som man får fritt använda om den inte reserverats för privat bruk. På sommaren finns det också flera utomhus grillställen och picknic områden på ön. Var snäll och dela inte med dig av din mat med djurparkens djur.

Reseminnen och gåvor

Djurparkens butik nära färjan är uppe från maj till september. Resten av året finns det en mini shop vid biljettförsäljningen på Blåbärslandet. Vid varje köp stöder du vår verksamhet i konservering av utrotningshotade arter samt för att skydda biodiversiteten! Vår butik har ett fint utbud på olika mjukisdjur och andra Högholmen relaterade produkter. Många av våra produkter är gjorda av återvunnet material och tillsammans med vår leverantör försöker vi minska på onödiga förpackningar. Våra mjukisdjur levereras av Wild Republic och Nature planet. Båda företagen har strikta säkerhets linjer för tillverkningen av sina leksaker.

Evenemang

Påskön

På påsken omvandlas Högholmen till påskön! Då hittar man på ön olika roliga och lärorika uppgifter för hela familjen. Vanliga biljettpris gäller.

Katternas Natt

Då kvällarna börjar bli mörka börjar katterna aktivera sig. I september förvandlas ön av levande eld och glimmande kattögon. Hör lejonen ryta och se leoparderna i språng. Delta i att skydda de stora katterna via konserveringsprogram – vi skapar en bättre värld för våra prickiga och randiga vänner! Till evenemanget säljer vi skilda biljetter som kan köpas på nätet eller vid biljettförsäljningen. Varje biljett stöder konserveringen av amurtigern samt amurleoparden.

Lux Korkeasaari

Lux Korkeasaari hämtar med sig ljus i de mest mörka tider och tillika ger vi snöleoparden en ljusare framtid. Av varje biljettköp går en del till att skydda snöleoparden! Lux Korkeasaari är en del av Lux Helsingfors evenemanget.