Opening hours & services – Öppettider

Mustikkamaa ticket sales

Öppettider

Ni kan besöka Högholmen under alla säsonger! Biljettförsäljning och inträde upphör en timme före stängningstiden.

    Mån – Fre     Lör – Sön Undantagen
JANUARI Mån – Fre 10 – 16 Lör – Sön 10 – 16 Lux Korkeasaari 26.12.2022 – 8.1.2023 öppet kl 10 – 19
FEBRUARI Mån – Fre 10 – 16 Lör – Sön 10 – 16
MARS Mån – Fre 10 – 16 Lör – Sön 10 – 18
APRIL Mån – Fre 10 – 16 Lör – Sön 10 – 18
MAJ Mån – Fre10 – 18 Lör – Sön 10 – 20
JUNI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20 Midsommarafton 23.6.2023 öppet kl 10 – 17
JULI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
AUGUSTI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
SEPTEMBER Mån – Fre10 – 18 Lör – Sön 10 – 18 Katternas Natt 2. & 9.9.2023 öppet kl 10 – 23, biljettförsäljning och inträde upphör kl 21.
14.9.2023 öppet kl 10 – 16
OKTOBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 18
NOVEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16
DECEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16 Julafton 24.12. öppet kl 10 – 14

Tjänster

Hamburger

Restauranger

Restaurang Karhu i Björnborgen är öppen året runt enligt djurparkens öppettider. Från den fantastiska restaurangen kan man från våren till hösten se vad björnarna har för sig. Terrassen har havsutsikt och utsikt över barnens lekplats. På menyn står välbekanta favoriter, såsom hamburgare, köttbullar och naturligtvis sallader.

Restaurang Pukki mitt på Högholmen är öppen på sommaren. Restaurangens buffé bjuder på läckerheter som både yngre och äldre gäster tycker om. Dessutom finns det salta och söta kaféprodukter till salu. Upplev litet av forna tiders glans och stämning i den utsmyckade 1800-talsvillan!

Bistro Bron ligger på Blåbärslandet intill Högholmens bro och är öppen året runt enligt djurparkens öppettider. Förutom kaféprodukter serverar restaurangen på sommaren pizza och på vintern varma smörgåsar.

Det finns också flera kiosker i djurparken där man sommartid kan köpa mat, dryck och glass. För restaurangverksamheten i djurparken svarar Marcante Oy.

Grillplatser och picknicklokaler

På Högholmen finns det flera grillar som du kan använda fritt. Kåtan och vindskyddet är också stämningsfulla och utmärkta grillplatser. Engångsgrillar är inte tillåtna vid picknickar på Högholmen. Högholmen bjuder på grillkol, men ta med dig egen matsäck och tändredskap (tändstickor och något att ha som tändved).

Det finns flera picknickbord i djurparken. Man kan också äta medhavd matsäck inomhus i picknicklokalen i Björnborgen eller i Amazonia-husets sal där det också finns en mikrovågsugn.
 

Zoo shop

Högholmens butik

I Högholmens butik hittar du ett brett sortiment av olika souvenirer med djurmotiv. Dessutom kan du köpa leksaker och naturligtvis Högholmens postkort. Butiken betjänar på sommaren i hamnen och på vintern finns det ett mindre sortiment till salu i biljettförsäljningen på Blåbärslandet.

Vi har tagit hänsyn till produkternas etiska och ekologiska aspekter när vi valt produktleverantörer. Till exempel är alla mjuka leksaker tillverkade med stoppning av återvunnen plast. När du handlar i butiken stöder du stiftelsen Högholmens djurgård och bidrar därmed till skyddet av utrotningshotade arter och naturens mångfald.

Evenemang

Påskön

På påsken omvandlas Högholmen till påskön! Då hittar man på ön olika roliga och lärorika uppgifter för hela familjen. Vanliga biljettpris gäller.

Katternas Natt

Då kvällarna börjar bli mörka börjar katterna aktivera sig. I september förvandlas ön av levande eld och glimmande kattögon. Hör lejonen ryta och se leoparderna i språng. Delta i att skydda de stora katterna via konserveringsprogram – vi skapar en bättre värld för våra prickiga och randiga vänner! Till evenemanget säljer vi skilda biljetter som kan köpas på nätet eller vid biljettförsäljningen. Varje biljett stöder konserveringen av amurtigern samt amurleoparden.

Lux Korkeasaari

Lux Korkeasaari hämtar med sig ljus i de mest mörka tider och tillika ger vi snöleoparden en ljusare framtid. Av varje biljettköp går en del till att skydda snöleoparden! Lux Korkeasaari är en del av Lux Helsingfors evenemanget. Läs mer!