Opening hours & services – Öppettider

wolverine

Öppettider

COVID-19: Vår högsta prioritet är våra kunders välbefinnande. Läs mer!

Ni kan besöka vår djurpark under alla säsonger, vi är öppna 365 dagar om året. Biljettförsäljning och inträde upphör en timme före stängningstiden.

2020     Mån – Fre     Lör – Sön Undantagen
JUNI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20 Midsommarafton 19.6. öppet kl 10 – 17
JULI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
AUGUSTI Mån – Fre10 – 20 Lör – Sön 10 – 20
SEPTEMBER Mån – Fre10 – 18 Lör – Sön 10 – 18
OKTOBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 18 Högholmsdagen (gratis inträde!) 4.10. öppet kl 10 – 18,
Möt dina rädslor!  10. – 18.10. öppet kl 10 – 18
NOVEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16
DECEMBER Mån – Fre10 – 16 Lör – Sön 10 – 16 Julafton 24.12. öppet kl 10 – 14,
jullov 25.12. – 31.12. öppet kl 10 – 18

Tjänster

Mat

Restauranger, caféer och kiosker följer djurparkens uppehållstider. På sommaren finns det för besökare flera olika tjänster till förfogande. På vintern är alltid åtminstone en restaurang uppe. Djurparkens restauranger drivs av Marcante Oy.

Om du vill hämta din egen lunch finns det inomhus picknic ställen som är öppna året runt. Dessa ställen finns i björn slottet och i Amazonia huset. I båda utrymmen finns mikro till förfogande. Det finns också en hydda med en eldstad som man får fritt använda om den inte reserverats för privat bruk. På sommaren finns det också flera utomhus grillställen och picknic områden på ön. Var snäll och dela inte med dig av din mat med djurparkens djur.

Reseminnen och gåvor

Djurparkens butik nära färjan är uppe från maj till september. Resten av året finns det en mini shop vid biljettförsäljningen på Blåbärslandet. Vid varje köp stöder du vår verksamhet i konservering av utrotningshotade arter samt för att skydda biodiversiteten! Vår butik har ett fint utbud på olika mjukisdjur och andra Högholmen relaterade produkter. Många av våra produkter är gjorda av återvunnet material och tillsammans med vår leverantör försöker vi minska på onödiga förpackningar. Våra mjukisdjur levereras av Wild Republic och Nature planet. Båda företagen har strikta säkerhets linjer för tillverkningen av sina leksaker.

Evenemang

Påskön

På påsken omvandlas Högholmen till påskön! Då hittar man på ön olika roliga och lärorika uppgifter för hela familjen. Vanliga biljettpris gäller.

Katternas natt

Då kvällarna börjar bli mörka börjar katterna aktivera sig. I september förvandlas ön av levande eld och glimmande kattögon. Hör lejonen ryta och se leoparderna i språng. Delta i att skydda de stora katterna via konserveringsprogram – vi skapar en bättre värld för våra prickiga och randiga vänner! Till evenemanget säljer vi skilda biljetter som kan köpas på nätet eller vid biljettförsäljningen. Varje biljett stöder konserveringen av amurtigern samt amurleoparden.

Förförelse kväll

Vid förförelse kvällen omvandlas Högholmen till en romantisk och magisk plats för de äldre. Då skymningen kommer tänds ljusen samt färggranna lampor som lyser upp höstmörkret. Då lejonens ryt ekar över vattnet, kom och bli förtjust!

Möt dina rädslor!

Vågar du se på en orm öga mot öga? Eller hålla i en stor kackerlacka i handen? Vill du möta en Taiwanesisk råttsnok i en virtuell värld eller ha på dig en kackerlackshjälm? Under Högholmens halloween evenemang får du träffa de mest spännande djuren och till och med matningstiderna för många andra djur är mer skrämmande än vanligt.

Lux Korkeasaari

Lux Korkeasaari hämtar med sig ljus i de mest mörka tider och tillika ger vi snöleoparden en ljusare framtid. Av varje biljettköp går en del till att skydda snöleoparden! Lux Korkeasaari är en del av Lux Helsingfors evenemanget.