Korkeasaaren ystävät ry.

amurintiikeri

Korkeasaaren ystävät ry

Yhdistyksen toiminta

Korkeasaaren ystävät ry perustettiin vuonna 1998 tukemaan kaupungin virastona toimineen Korkeasaaren eläintarhan toimintaa harvinaisten ja uhanalaisten eläinten suojelussa sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen liittyvässä valistustyössä. Yhdistyksen tärkein tehtävä on ollut mahdollistaa varainkeruu ja kerättyjen varojen edelleen ohjaaminen kansainvälisille ja kotimaisille suojeluhankkeille. Korkeasaaren eläintarhan säätiöidyttyä vuonna 2018 on eläintarha ottanut varainkeruun omaksi toiminnakseen ja yhdistyksen rooli varainhankinnan mahdollistajana ei ole enää tarpeellinen. Korkeasaaren ystävät ry:n viimeisin voimassa ollut keräyslupa päättyi 18.10.2021 eikä yhdistys suunnittele uusivansa keräyslupaa. Yhdistyksen tilit pysyvät toistaiseksi aktiivisina ja kertyneiden lahjoitusvarojen käytöstä päätetään vuoden viimeisessä Korkeasaaren ystävät ry:n kokouksessa. Yhdistys on sitoutunut tulouttamaan saamansa lahjoitusvarat täysimääräisinä niille osoitetuille keräyskohteille.

Korkeasaaren ystävät ry. on lahjoittanut toimintavuosiensa aikana noin 500 000 euroa luonnonalueilla tapahtuvaan suojelutoimintaan.

Korkeasaaren ja Korkeasaaren ystävät ry:n AMUR-hanke keskittyy uhanalaisen amurintiikerin ja -leopardin suojeluun ja kerää varoja kissapetojen pelastamiseksi. Muita ajankohtaisia hankkeita ovat Korkeasaaren Villieläinsairaalan tukeminen, maailman sammakkoeläimiä tukeva Amphibian Ark -hanke, Suomen Luonnonsuojeluliiton tekemä työ kultamantellan ja Torotorofotsy-kosteikon suojelemiseksi Madagaskarilla, Snow Leopard Trustin lumileopardin suojeluhanke, yhteistyö BMAC:n (Barbary Macaque Awareness & Conservation) kanssa berberiapinoiden laittoman lemmikkikaupan hillitsemiseksi ja elinalueiden suojelemiseksi Marokossa, manuleiden suojelutyötä PICA:n (Pallas’s Cat International Conservation Alliance) kanssa, partakorppikotkan suojelu Alpeilla Vulture Conservation Foundationin kautta ja Pikkupandojen suojelu Nepalissa Red Panda Networkin kautta.
Selaa hankkeita

huuhkaja

Tue lajiensuojelua kannatusjäsenyydellä!

Korkeasaaren ystävät ry:n kannatusjäsentoiminta jatkuu. Liity Korkeasaaren ystävät ry:n kannatusjäseneksi ja tue lajiensuojelun eteen tekemää työtämme. Kannatusjäsenenä antamasi tuki mahdollistaa olemassa olevien suojeluhankkeiden jatkuvuuden ja uusiin suojeluhankkeisiin sitoutumisen.

Korkeasaari ja Korkeasaaren ystävät ry tekevät yhteistyötä lukuisten kansainvälisten suojelutoimijoiden kanssa, jotta myös sinun olisi helppoa osallistua omalla panoksellasi suojeluohjelmien tukemiseen. Yhdessä saamme paljon aikaan!

  • Kannatusjäsenyyden hinta on 30 €/vuosi. Kannatusjäsenyys maksetaan kalenterivuodeksi kerrallaan.
  • Hintaan kuuluu yksi kutsuvierastilaisuus sinulle ja avecillesi Korkeasaaressa. Tilaisuus pitää sisällään mm. opastetun kierroksen ja ajankohtaista tietoa eläintarhan toiminnasta ja suojeluohjelmista.
  • Kannatusjäsenenä voit halutessasi osallistua Korkeasaaren ystävät ry:n vuosikokoukseen.
  • Saat Korkeasaaren uutiskirjeen tuoreena sähköpostiisi kerran kuussa.

Osta kannatusjäsenyys itsellesi tai vaikka lahjaksi!

berberiapina

Hallitus kaudella 2021-2022

Puheenjohtaja: Matti Nummelin
Varapuheenjohtaja: Jenni Kallio
Sihteeri: Hanna-Maija Lahtinen
Taloudenhoitaja: Susanna Silvonen
Kannatusjäsenvastaava: Virpi Kiviniemi

Yhteystiedot:

Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr
PL 1000
00811 Helsinki
k.ystavat@gmail.com