Korkeasaaren ystävät ry.

amurintiikeri

Korkeasaaren ystävät ry

Yhdistyksen toiminta

Korkeasaaren ystävät ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka tukee Korkeasaaren eläintarhan toimintaa harvinaisten ja uhanalaisten eläinten suojelussa sekä luontoon ja luonnonsuojeluun liittyvässä valistustyössä. Korkeasaaren eläintarhan yksi päätehtävistä on osallistua luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Ennen Korkeasaaren säätiöitymistä Korkeasaaren ystävät ry. toimi varainkeruuhankkeiden mahdollistajana. Suojelutyötä tehdään sekä Korkeasaaressa että lajien luonnollisilla elinalueilla.

Korkeasaaren ystävät ry. on lahjoittanut toimintavuosinesa aikana noin 400 000 euroa luonnonalueilla tapahtuvaan suojelutoimintaan.

Eläintarha toteuttaa tätä tehtävää uhanalaisten eläinten kantoja ylläpitämällä, kertomalla luonnonsuojelun merkityksestä ja myös palauttamalla luontoon tarhassa syntyneitä eläimiä. Korkeasaaren ja Korkeasaaren ystävät ry:n AMUR-hanke keskittyy uhanalaisen amurintiikerin ja -leopardin suojeluun ja kerää varoja kissapetojen pelastamiseksi. Muita ajankohtaisia hankkeita ovat Korkeasaaren Villieläinsairaalan tukeminen, maailman sammakkoeläimiä tukeva Amphibian Ark -hanke, Suomen Luonnonsuojeluliiton tekemä työ kultamantellan ja Torotorofotsy-kosteikon suojelemiseksi Madagaskarilla, Snow Leopard Trustin lumileopardin suojeluhanke, yhteistyö BMAC:n (Barbary Macaque Awareness & Conservation) kanssa berberiapinoiden laittoman lemmikkikaupan hillitsemiseksi ja elinalueiden suojelemiseksi Marokossa, manuleiden suojelutyötä PICA:n (Pallas’s Cat International Conservation Alliance) kanssa, partakorppikotkan suojelu Alpeilla Vulture Conservation Foundationin kautta ja Pikkupandojen suojelu Nepalissa Red Panda Networkin kautta.
Selaa hankkeita

huuhkaja

Tue lajiensuojelua kannatusjäsenyydellä!

Liity Korkeasaaren ystävät ry:n kannatusjäseneksi ja tue lajiensuojelun eteen tekemää työtämme. Kannatusjäsenenä antamasi tuki mahdollistaa olemassa olevien suojeluhankkeiden jatkuvuuden ja uusiin suojeluhankkeisiin sitoutumisen.

Korkeasaari ja Korkeasaaren ystävät ry tekevät yhteistyötä lukuisten kansainvälisten suojelutoimijoiden kanssa, jotta myös sinun olisi helppoa osallistua omalla panoksellasi suojeluohjelmien tukemiseen. Yhdessä saamme paljon aikaan!

  • Kannatusjäsenyyden hinta on 30 €/vuosi. Kannatusjäsenyys maksetaan vuodeksi kerrallaan.
  • Hintaan kuuluu yksi kutsuvierastilaisuus sinulle ja avecillesi Korkeasaaressa. Tilaisuus pitää sisällään mm. opastetun kierroksen ja ajankohtaista tietoa eläintarhan toiminnasta ja suojeluohjelmista.
  • Kannatusjäsenenä voit halutessasi osallistua Korkeasaaren ystävät ry:n vuosikokoukseen.
  • Saat Korkeasaaren uutiskirjeen tuoreena sähköpostiisi kerran kuussa.

Osta kannatusjäsenyys itsellesi tai vaikka lahjaksi!

berberiapina

Hallitus kaudella 2019-2020

Puheenjohtaja: Matti Nummelin
Varapuheenjohtaja: Jenni Kallio
Sihteeri: Hanna-Maija Lahtinen
Taloudenhoitaja: Susanna Silvonen
Kannatusjäsenvastaava: Virpi Kiviniemi
Jäsen: Riitta Ovaska

Yhteystiedot:

Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr
PL 1000
00811 Helsinki
k.ystavat@gmail.com

Korkeasaaren ystävät ry:n keräyslupanumero on 2019/772/Rabita ja sen on myöntänyt Poliisihallitus. Keräyslupa on voimassa 19.10.2019 – 18.10.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varojen käyttötarkoitus ja kohdealue: Kerätyt varat käytetään uhanalaisten lajien ja näiden elinympäristöjen suojeluun sekä valistustyöhön Suomessa ja ulkomailla osallistumalla yleishyödyllisten kumppanien toimenpanemiin kenttäsuojeluhankkeisiin. Keräysvarat lahjoitetaan täysimääräisinä lahjoittajien osoittamille kohteille. Lahjoitukset hankkeille maksetaan pääsääntöisesti kerran vuodessa vuodenvaihteessa.